Holland Italia EventsHolland Italia Events
Forgot password?

Trouwen in Italië

Holland Italia Events Weddings regelt, plant en organiseert uw Italiaanse droombruiloft.

Bruiloft aan het Gardameer, in Verona of Valpolicella

 

Trouwen………een droom, die nu waarheid wordt. U wilt er een onvergetelijke dag van maken. Niet alleen voor uzelf maar samen met iedereen die deze dag met u mee zal maken. En waarom dan niet net als Tom Cruise & Katie Holmes, Marco Borsato & Leontine, Wesley & Jolanthe in het Bella Italia? Romantischer kan het toch niet?

Maar hoe doe je dat, trouwen in Italië? Wel, wij kunnen u daarbij helpen.

We nemen uw wensen serieus en zullen met elkaar deze dag tot een ‘dag om nooit te vergeten’ maken. Een dag die je normaal alleen in films ziet, wordt uw dag. Dat beloven we u. Klasse, stijl en romantiek is wat wij willen en kunnen toevoegen aan uw bruiloft.

Waar?

Hierover bestaat geen twijfel! In de stad waar de ware liefde tot wereldliteratuur is gemaakt: in Verona, de stad van Romeo & Juliet, beschreven, verfilmd en bezongen in alle talen. Of direct aan het schitterende Gardameer; Malcesine, Garda, Bardolino, Lazise of Sirmione.

Trouwen in ItaliëRomeo & Julia, Act 2, Scene 2

JULIET
Three words, dear Romeo, and good night indeed.
If that thy bent of love be honourable,
Thy purpose marriage, send me word to-morrow,
By one that I’ll procure to come to thee,
Where and what time thou wilt perform the rite;
And all my fortunes at thy foot I’ll lay
And follow thee my lord throughout the world.

[/block]

Holland Italia Events Weddings

Wij organiseren inmiddels alweer 20 jaar kleine, middelgrote en grote events voor Nederlanders in Italië. We hebben de kennis en ervaring om van uw bruiloft een waar sprookje te maken.
Alle zaken, zoals het verkrijgen van de juiste documenten tot en met het regelen van het Nederlandse trouwboekje, wordt voor u geregeld. U hoeft alleen maar uit te kijken naar een geweldige reis en de mooiste dag van uw leven.

Holland Italia Events Weddings  is niet alleen uw wedding planner maar is tevens onderdeel van ‘Holland Italia Events tour operator, een gerenommeerde, ervaren en officiële Nederlandse / Italiaanse tour operator die ook de eventuele reis voor de gasten en uw huwelijksreis op maat kan organiseren. De mogelijkheden zijn grenzeloos…..
[/block]

Wat kunnen wij van Holland Italia Events Weddings voor u doen?

 • samenstellen huwelijksdag(en), il Matrimonio
 • organiseren van burgerlijk of kerkelijk (Katholieke) huwelijk
 • regelen van alle officiële papieren, nodig voor een huwelijk in Italië
 • zoeken en vastleggen van de perfecte locatie(s)
 • boeken van hotels, restaurants, catering, bussen en transfers
 • samenstellen van & advies voor de menu’s en wijnen
 • organisatie van eventuele excursies & tours voor de gasten
 • regelen van een Nederlandse gastvrouw en Nederlandse tolk
 • complete aankleding van het evenement en van jullie zelf (bloemen, taart, muziek, artiesten, auto, kapper, visagist, nagelsalon, etc.)
 • het regelen van de juiste fotograaf
 • organiseren van de huwelijksreis, Luna di Miele, en de reis van uw gasten naar Italië

Veelgestelde vragen over trouwen in Italië

Kan iedereen in Italië trouwen?

Ja, iedereen kan in Italië trouwen.

Je kunt kiezen voor een wettelijke, kerkelijke of symbolische huwelijksceremonie.

Ook als één van u  beiden niet Italiaans is, kunt u in Italië wettelijk trouwen. Er zijn hier wel een aantal documenten voor nodig, maar wij kunnen u  hierin geheel begeleiden.

Wat u zoal nodig heeft, is een internationaal uittreksel uit het geboorteregister en een ‘certificato di capacità matrimoniale’ oftewel een verklaring van huwelijksbevoegdheid, dat wordt afgegeven door de Nederlandse gemeente en natuurlijk een geldig paspoort. Vervolgens moet er dan contact opgenomen worden met de gemeente waarin u zou willen trouwen in Italië. Dat doen wij natuurlijk voor u.

Houd er rekening mee dat men in Italië slechts 1 getuige per persoon toestaat.

Het wettelijk gedeelte is in Italië niet zo uitgebreid als in Nederland en duurt hooguit 10 minuten.

Als u graag in een Katholieke kerk zou willen trouwen dan is dat alleen mogelijk als u beiden Katholiek bent. Mocht u echter al in Nederland getrouwd zijn en u wilt uw trouwgelofte opnieuw uitspreken in Italië, dan kunnen wij een symbolische huwelijksceremonie voor u organiseren.

Wat gaat het kosten en hoe nu verder?

Al vanaf € 2000,00 kun u trouwen aan het Gardameer of in Verona!

Wanneer u heeft besloten dat trouwen aan het Gardameer of in de stad van Romeo & Julia helemaal uw droom is, stuur ons dan een vrijblijvend mailtje met alle wensen. Wij antwoorden binnen 24 uur met een ‘eerste idee’ en een prijsindicatie. Samen werken we daarna dit idee uit totdat alles 100% perfect is en niets een droombruiloft in de weg zal staan. We laten niets aan het ‘Italiaanse toeval’ over.

Om een zo goed mogelijk indruk te krijgen van de kosten en de mogelijkheden is het handig om ons in het eerste mailtje zo veel mogelijk informatie te geven omtrent de periode (datum), het aantal gasten, de locatie (voorkeur voor een plaatsje aan het Gardameer, of in Valpolicella, Valeggio sul Mincio of Verona) en alle eventuele wensen die u graag in vervulling wilt laten gaan.

De kosten zijn inclusief onze fee en taxes. Er komen naderhand geen extra kosten meer bij. De prijzen zijn altijd netto.

Boeking & Informatie Holland Italia Events Weddings

 

Voor informatie:

Karlien@hollanditaliaevents.nl

Alina@hollanditaliaevents.nl