Holland Italia Events

15 mrt 20213 minuten

Gnocchi maken met Hugo

Bijgewerkt: 24 jan 2022

Dit filmpje moet je even zien als je Gnocchi wilt maken. Het is makkelijk lekker en heel Italiaans. Kijk een hier. Het is hartstikke leuk.

Wat is gnocchi?

(sorry Hugo, maar het moet zijn ''Wat zijn gnocchi'')

Ok, Hugo blijft spreken in enkelvoud terwijl Gnocchi het meervoud van Gnocco is.

Maar het maakt niet uit, we begrijpen het allemaal. We gaan vandaag heerlijke gnocchi maken.


 
Gnocchi is een heerlijke Italiaanse pasta gemaakt van aardappeldeeg. Uiteraard is gnocchi, zoals alle pastasoorten, in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Eén ding heeft gnocchi altijd gemeen: de romige aardappelkussentjes hebben niet veel nodig. 'n Beetje tomatensaus of pesto, wat Parmezaanse kaas erover en het ultieme bakje comfort food staat op tafel.


 
Zo maak je Italiaanse gnocchi
 
Gnocchi kun je heel makkelijk kant-en-klaar halen in de supermarkt (niks mis mee). Maar veel lekkerder is het wanneer je zelf de mouwen opstroopt. Voor je aan de slag gaat met gnocchi maken, eerst even dit. Er zijn twee soorten:
 

  1. Gnocchi van pastadeeg. Deze zijn wat kleiner en worden naar goed Sardinisch gebruik bereid met saffraan.

  2. Gnocchi di patate: gnocchi gemaakt van aardappel en bloem. Dit is de gnocchi die je in de supermarkt vindt. En heel makkelijk zelf kunt maken.

Wil je zelf gnocchi maken?

INGREDIENTEN

4 personen
 

Gnocchi

  • 500 g kruimige aardappels

  • 1 ei

  • 100 g bloem 00+ (extra fijn)

  • grof zeezout


 
Saus

  • 1 rode ui

  • olijfolie

  • 3 tenen knoflook

  • 500 g venkelworst

  • 4 rode paprika's

  • 200 ml room

  • 2 takjes dragon

  • 1 stuk Parmezaanse kaas


 
Tomatensalade
 

  • 4 trostomaten

  • 2 rode uien

  • 2 el olijfolie

  • 1 takje dragon

  • zout en peper


 
Extra nodig
 

  • aardappelpers

  • staafmixer

BEREIDINGSWIJZE

Totale tijd: 30 MINUTEN

Stap 1:
 
Doe de aardappels in een grote pan met koud water, brengt aan de kook en kook in ca. 15 tot 20 minuten gaar. Laat de aardappels iets afkoelen en verwijder de schil met je hand.
 
Stap 2:
 
Knijp de aardappels door een aardappelpers. Scheid het ei en voeg de eidooier samen met het bloem en zout toe aan de aardappel, kneed er een deeg van met de hand.
 
Stap 3:
 
Neem een stuk van het deeg, rol er een dunne worst van en snijd in stukjes van ongeveer 2 centimeter. Rol de stukjes over een gnocchi-plankje of een vork zodat er ribbels ontstaan. Strooi wat bloem over de gnocchi en laat ze even rusten.
 
Stap 4:
 
Pof de paprika’s op je gasfornuis in de vlam of onder de grill totdat ze zwart geblakerd zijn. Laat iets afkoelen in een plastic zak (dat maakt het pellen straks makkelijker).
 
Stap 5:
 
Verhit een scheutje olie in een pan. Snipper 1 ui en de knoflook en fruit in de pan. Snijd de worst in stukjes, doe in de pan bij de ui en knoflook en bak aan alle kanten bruin.
 
Stap 6:
 
Snijd 4 tomaten in partjes en de rode ui in dunne halve ringen, ris de blaadjes dragon van de steel. Meng de tomaten, ui, olijfolie en dragon. Breng op smaak met peper en zout.
 
Stap 7:
 
Ontvel de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Pureer de paprika’s samen met een scheutje room en voeg toe aan de pan met venkelworst. Voeg de rest van de room toe, breng op smaak met peper en zout. Ris de blaadjes dragon van de steel, voeg toe aan de saus en laat het geheel circa 5 minuten pruttelen.
 
Stap 8:
 
Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Voeg de gnocchi toe en schep eruit zodra ze drijven. Schep ze direct door de saus en voeg geraspte Parmezaanse kaas toe.
 
Stap 9:
 
Maak het gerecht af met extra Parmezaan en wat dragon. Serveer de tomatensalade ernaast.

Misschien wil je nog veel meer leren over Gnocchi, dit is een heel erg leuk boek.

    121
    2