Cappuccino

Begin de dag goed met een heerlijk kopje versgezette cappuccino

Cappuccino, van oorsprong een koffievariant uit Oostenrijk. Kapuziner Kaffee, zoals de koffie in Wenen werd genoemd, is ontstaan uit vele verschillende koffiesoorten. In Wenen schenkt met de koffie meestal met (al dan niet opgeschuimde) hete melk. Hier noemt men deze koffie een Melange. De hoeveelheid melk is afhankelijk van de wens van de klant. Vroeger vergeleken ze de kleur van de habijt van de monnik met de kleur van de koffie. Een Franziskaner is kopje koffie met zoveel melk dat het de lichte kleur van de habijt van deze monnik aanneemt. Een Kapuziner is wat donkerder, dus sterker en dus minder melk. De naam Cappuccino refereert dus naar de habijt (capuccio) van de Kapucijner monniken.

Cappuccino bestaat uit 3 gelijke delen, espresso, melk en melkschuim. Cappuccino senza schiuma bestaat alleen uit espresso en gestoomde melk, dus zonder melkschuim.

Wanneer de barista prachtige decoratieve ontwerpen maakt tijdens het gieten van de geschuimde melk in de espresso noemen we dat Latte Art.

Cappuccino wordt van oudsher gezien als onderdeel van het ontbijt. Heerlijk ’s morgens een lekker vers gezette cappuccino met een (zoet) croissantje. Je kunt de dag niet beter beginnen!