Gisteren was ik in Limone aan het Gardameer. Limone is een prachtig citroenen stadje aan de west oever van het Gardameer.

Feiten over Limone: 

Limone sul Garda is een gemeente in de Italiaanse provincie Brescia (regio Lombardije) en telt 1099 inwoners (31-12-2004). De oppervlakte bedraagt 26,2 km², de bevolkingsdichtheid is 40 inwoners per km². Limone sul Garda telt ongeveer 460 huishoudens. Het aantal inwoners steeg in de periode 1991-2001 met 4,4% volgens cijfers uit de tienjaarlijkse volkstellingen van ISTAT. De gemeente ligt op ongeveer 69 m boven zeeniveau. In april 2008 zijn rond deze plaats voor de 22e James Bond-film Quantum of Solace spectaculaire achtervolgingsscènes opgenomen. Met name in de tunnels richting Tremosine en richting Riva.

Overal waar je kijkt, zie je in dit stukje Italië citroenbomen. Je zou denken dat Limone del Garda zo aan zijn mooie naam gekomen is. Toch verwijst ‘Limone’ naar het Latijnse ‘Limes’, wat grens betekent. Tot de jaren dertig van de vorige eeuw kon je het plaatsje alleen bereiken per boot. In 1932 ging de weg open en zo kon Limone del Garda uitgroeien tot een populaire bestemming bij toeristen.

In Limone wordt de citroen likeur Limoncino gemaakt.

Tips voor een bezoek aan Limone:

  • Eten bij Ristorante Azzuro
  • Kort bezoekje aan Museum van Limone (is gratis)
  • Bezoek aan de Limonaia van Limone. Prijs 2,00 entree.

Fijn verblijf in Limone gewenst.