Holland Italia EventsHolland Italia Events
Forgot password?

Reisbegeleiding en Gidsen in Italië

Reisbegeleiding en gidsen in Italië van Holland Italia Events

Wij reserveren voor u Nederlandse reisleidsters en stadsgidsen in heel Italië

 

In Italië is er verschil tussen het beroep van een gids (Guida Citta’) en een reisleidster (Accompagnatrice Turistico).

 

Een officiële stadsgids (Guida Citta’) bezoekt samen met de groep of individuele gast in ca. 2 tot 3 uren het stadscentrum met musea, kerken en andere bezienswaardigheden. Zij ontmoet de groep op een afgesproken plaats in de stad. Een gids heeft vaak kunstgeschiedenis gestudeerd. Zij heeft het officiële examen voor Guida Citta’, van één bepaalde stad, gedaan.

 

Een reisleidster (Accompagnatrice Turistico) begeleidt de gehele dag of meerdere dagen een groep, vertelt veel over de geschiedenis, het heden, de wetenswaardigheden van een stad, een streek of bepaald gebied. Zij of hij geeft advies over restaurants, openbaar vervoer, leuke winkeltjes en legt verder uit over de gebruiken en gewoonten, de openingstijden en ander nuttige informatie. Een Accompagnatrice Turistico heeft meestal toerisme gestudeerd en heeft het officiële examen voor Accompagnatrice Turistico, van de provincie waarin ze woont, afgelegd. Zowel de gids als de reisleidster is in het bezit van een Patentino (= een pasje dat na de lange studie voor het bepaalde beroep wordt afgegeven).

De prijs van een officiële stadsgids is afhankelijk van de stad, aantal gasten en de duur van de service ca. 150,00 tot 230,00 euro per dienst.

De prijs van een reisleidster/tourleader is afhankelijk van de omgeving en duur ca. 150,00 tot 220,00 euro per dienst.

Natuurlijk is het ook mogelijk hostesses, tolken of assistenten voor events en meetings bij ons te boeken.

 

 

Boeking & Informatie

 

Voor reserveringen en info:

karlien@hollanditaliaevents.nl

alina@hollanditaliaeventss.nl

 

FBLike250