Tortellini Event in Valeggio sul Mincio

Aanstaande 21 Juni Festa del Nodo d’Amore

Aanstaande 21 juni  is het weer zo ver. Dan vindt het spectaculaire jaarlijkse Tortellini Event plaats in Valeggio sul Mincio. De Ponte Visconteo (is de dam die in de 13de eeuw door de Visconti in de Mincio Rivier werd gebouwd) wordt omgetoverd in een open lucht restaurant.  Er zal een tafel staan van 1 km  meter lang. Ca 3.500 personen genieten van de originele Tortellini di Valeggio, ook wel Nodi d’Amore genoemd. Alle tortellini (ca. 13.000 kg) wordt altijd handgemaakt door de dames in de ”pastifici” van het stadje Valeggio sul Mincio. Er zullen 13 verschillende soorten tortellini geserveerd worden. Dit tortellini event vind ieder jaar plaats op de derde dinsdag in juni, sinds 1993.

Tortellini worden traditioneel gegeten met boter en Grana Padano kaas (please zeg aub nooit Parmezaanse kaas hier, we zijn niet in de buurt van Parma). Natuurlijk wordt er veel Bianco di Custoza & Bardolino wijn bij gedronken.  NB. Parmezaanse kaas, oftewel Parmigiano komt uit Parma en dat ligt zuidelijk van de Po. Grana Padano kaas lijkt er wel een beetje op maar wordt boven de Po geproduceerd.

Normaal gesproken worden in de omgeving van Veleggio / Verona  Tortellini als voorgerecht gegeten tijdens bijvoorbeeld  de lunch op de zondag.  De tortellini wordt dan op zaterdag gekocht en kosten 23,00 euro per kg. Er zijn tortellini met oa vleesvulling, met pompoen, met basilicum etc. etc.

Belangrijke info: Deelname is alleen mogelijk door vooraf aan te melden. De kaarten kosten 75 euro per persoon. Vanwege de populariteit van het feest, zijn de kaarten altijd snel uitverkocht. De kaarten zijn verkrijgbaar vanaf februari bij de deelnemende restaurants van Associazione Ristoratori di Valeggio  en bij de Informazione in Valeggio Sul Mincio: 0039 045 7951880  en  tourist@valeggio.com. Bij regen is het mogelijk dat het feest op de brug afgelast wordt en verplaats wordt naar de deelnemende restaurants. De tickets worden niet terugbetaald.