5-daagse reis door Nederland met een groep uit het Zwitserse Ticino

Van 18 t/m 22 september 2016 hebben wij met 36 Zwitserse toeristen een reis door Nederland, Tour Olanda,  gemaakt. De groep kwam uit het kanton Ticino, een gedeelte waar de voertaal Italiaans is.  Het was een ontzettend leuk en vriendelijk gezelschap en erg geïnteresseerd in kust, cultuur en alles wat met Nederland te maken heeft.

Wij zijn onze Tour Olanda begonnen met een rondvaart door de grachten van Amsterdam. Een rondvaart is altijd een goede manier om een stad te verkennen. Amsterdam is een erg drukke stad, zeker de vele fietsers en trams. Gelukkig merk je daar op het water nauwelijks iets van.

Tour Olanda

 

Een bezoek aan Volendam, Edam, Zaanse Schans en de Afsluitdijk mag tijdens de Tour Olanda natuurlijk niet ontbreken. We zijn de dag begonnen met een bezoek aan de Zaanse Schans, prachtige dag om hier heerlijk doorheen te dwalen. Bezoek aan een molen werd erg op prijs gesteld. De Afsluitdijk is een bijzonder en uniek bouwwerk en werd door deze groep dan ook met grote interesse bekeken.

Onderweg naar Volendam zijn wij bij een kaasboerderij gestopt en hebben de gasten geproefd van onze overheerlijke kazen. Na een heerlijke lunch in Volendam, met hoe kan het ook anders, een ‘vispotje’, zijn we doorgereden naar Edam.

tour Olanda

 

Natuurlijk mag een bezoek aan Delft en Haarlem niet ontbreken. In Delft hebben we een stadswandeling gemaakt en een rondleiding gehad door een bedrijfje waar Delfts Blauw aardewerk wordt gemaakt. Haarlem is een mooie stad, met rondom de Grote Markt vele terrasjes en de prachtige Sint Bavo kerk. Tevens stond er een bezoek aan het Frans Hals Museum op het programma.

Tour Olanda - Delft and Haarlem

 

Ons hotel lag in het centrum van Amsterdam, vlakbij het Leidseplein. Op het programma stond tevens een stadswandeling door Amsterdam. Langs alle prachtige, oude gebouwen, over de vele bruggen, langs de grachten, de Jordaan, de 9-straatjes, het Anne Frank Huis en het Paleis op de Dam. Het Rijksmuseum en het van Gogh Museum zijn bezocht, sommige zijn zelfs 2x naar het Rijksmuseum geweest.

Tour Olanda, was een zeer geslaagde reis met een uiterst vriendelijke groep uit Zwitserland.

Tour Olanda - Edam