Holland Italia EventsHolland Italia Events
Forgot password?

Authentiek Italië in Basilicata

 • Basilicata Holland Italia Events
 • Basilicata Holland Italia Events

Authentiek Italië in Basilicata

Genieten van het echte Italie in Basilicata

Ontstressen in het authentieke Italië in Basilicata? Wil je genieten van het Italiaanse leven, het heerlijke eten, de prachtige omgeving en de lekkere wijnen het het authentieke Italië in Basilicata? Het lekkerste schapenvlees proberen van de Agnello Bianco, of de geitenkaas, de DOC wijnen uit de buurt? Lekker ontspannen, kennismaken met de Basilicata, rondtoeren, wandelen en helemaal relaxed naar huis terug gaan. We weten zeker dat u altijd terug wilt komen in de Basilicata.

Basilicata is misschien wel het meest onbekende stukje Italië, gelegen tussen de hak en de zool van de Italiaanse laars.  De Lucani, zoals inwoners van Basilicata zichzelf noemen, leven hier niet van de industrie of toerisme, maar voornamelijk van de landbouw en veeteelt.

Al in de oudheid prezen Romeinse schrijvers de Lucanica (een vers varkensworstje) en ook nu nog speelt varkensvlees een belangrijke rol. De hele worstjescultuur in Italië, zoals ook die in Norcia in de regione Umbrië, vindt hier zijn oorsprong. Veel families fokken dan ook nog steeds hun eigen varkens en de slacht is een groot feest. Ook de wijn (de enige DOC van deze regio) en de olijfolie van Vulture zijn in heel Italië en ver daarbuiten bekend. Heel markant zijn ook de strengen Peperoncini die in mooie vlechten voor de huizen hangen te drogen.

Net als heel Zuid-Italië behoorde ook Basilicata eens tot Magna Grecia, het grote Griekse rijk van weleer. Je kunt dit merken aan de Griekse ruïnes die je hier verspreidt over het landschap aantreft.

De meest unieke en verbazingwekkendste stad van Italië is Matera, de hoofdstad van de gelijknamige provincie in Basilicata. Net als in veel Italiaanse steden vind je er prachtige kerken uit verschillende eeuwen en tref je ook tientallen kerken aan die in de rotsen zijn uitgehouwen, sommigen met mooie fresco’s. Zeker een bezoekje waard zijn de beroemde Sassi (letterlijk: stenen): de zeer interessante op elkaar gestapelde holwoningen die vroeger voor de allerarmsten waren, maar nu vooral gewild zijn bij kunstenaars. Je vindt ze vooral in twee wijken: de Sasso Barisano in het noorden en de Sasso Caveoso in het zuiden. Zie voor een weekend Matera ook onze andere reizen.

Op de top van de berg Monte Dolcedorme, ‘zoete sluimer’, kun je op een heldere dag genieten van één van de mooiste panorama’s van Europa; van hieruit zie je dan de Mare Ionio, de Mare Tirreno, de Mare Adriatico, een enorm stuk van Zuid-Italië en soms zelfs Sicilië. Het lijkt wel alsof je daar op het uiterste puntje van Europa staat…

 

Authentiek Italië in Basilicata

(4 dagen – 3 nachten)

 

Prijs Autentiek Italie in Basilicata

 • Euro 400,00 per persoon (in een 2-persoonskamer) in Hotel Agriturismo La Dimora dei Cavalieri (onze waardering  is 4 sterren)
 • Euro 178,00toeslag voor een 1-persoonskamer (ook voor de auto)
 • Euro 25,00 reserveringskosten (ééenmalig, per boeking)

Inbegrepen in Autheniek Italië in Basilicata

 • 3 overnachtingen in luxe agriturismo La Dimora dei Cavalieri
 • 3 x ontbijt
 • Aperitivo di Bevenuto (met locale snacks)
 • diner op aankomst avond (3 gangen + wijn)
 • kooklessen + lunch en wijn
 • huurauto voor gehele reis (van vliegveld Bari)

Niet inbegrepen in Authentiek Italië in Basilicata

 • vlucht
 • gelieve te reizen met een geldige reisverzekering
 • alles wat niet vermeld staat onder ‘inbegrepen’

Information & Tips

Authentiek Italie in Basilicata

 

1)Agriturismo La Dimora dei Cavalieri, in het plaatsje Vaglio Basilicata, bestaat uit 6 prachtige kamers, een authentiek en heel goed restaurant waar eigen lokale producten worden verwerkt en een bio-boerderij waar het schapenras Agnello Bianco wordt gehouden. Dit schapenras is een mix van de lokale Pecora Gentile Lucana en de Franse Ile de France. Het schapenvlees van La Dimora dei Cavalieri heeft veel landelijke prijzen in de wacht gesleept.

2)Vliegveld Bari ligt op 120 km

3)Vliegveld Napels ligt op 170 km

4)De stad Potenza ligt op 10 km

5)De verbazingwekkende stad Matera light op 100 km

6)De omgeving van Hotel Agriturimo La Dimora dei Cavalieri is niet geschikt om te fietsen echter wel uitermate geschikt om de wandelen.

7)Tijdens de kookcursus wordt u begeleid door de eigenaresse.

 

Boeking & Informatie

Authentiek Italië in Basilicata

 

Voor informatie en reserveringen

karlien@hollanditaliaevents.nl

info@hollanditaliaevents.nl