Holland Italia EventsHolland Italia Events
Forgot password?

Weekendje Weg Verona

Weekendje Weg Verona

Weekendje weg naar het prachtige Verona, stad van Romeo en Julia!

Verona is de stad met veel cultuur, heerlijke wijnen, lekker eten, shoppen en natuurlijk Romeo & Julia.

Verona is een stad in Noord-Italië en is hoofdstad van de gelijknamige provincie Verona in de regio Veneto. De stad ligt ten oosten van Milaan, ten westen van Venetië en Padua. In 2001 had de stad 256,00 inwoners. De binnenstad van Verona staat sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Verona is een iconische stad gekenmerkt door een rijke cultuur, mooie architectuur en een heerlijke plaatselijke cuisine. Het was in Verona dat Shakespeare zijn klassieke liefdesverhaal Romeo en Julia plaatste, en zodra je door de straten van de stad loopt, ontdek je dat romantiek hier leeft. Het grote Piazza Bra verwelkomt je in de stad. Dit plein ligt net achter de poorten van Verona en wordt omringd door restaurants, bars en belangrijke attracties. Het monumentale Arena di Verona, één van de grootste amfitheaters in Italië, domineert de oostelijke zijde van het plein. Kom naar het theater, woon een verrukkelijke operavoorstelling bij en geniet van de uitmuntende akoestiek. De straten van Verona met kinderkopjes zorgen ervoor dat de stad ideaal is om te voet te verkennen. Er zijn weinig heuvels en genoeg vlakke voetpaden, zodat het toegankelijk is voor iedereen, in tegenstelling tot vele andere oude steden in Italië.

Een van de vele interessante bezienswaardigheden is het Museo di Castelvecchio, een kunstverzameling in een historisch kasteel. Bij de Duomo di Verona kun je de architecturale stijlen van de kathedraal bewonderen en een ochtenddienst bijwonen die door de bisschop van Verona wordt verzorgd.

Ervaar de levendige atmosfeer van het Piazza delle Erbe, een centraal plein met een dagelijkse markt. Koop de plaatselijke groenten in één van de kraampjes of dineer in één van de restaurants langs het plein. Verona is vermaard voor zijn noordelijke Italiaanse cuisine, die vaak op rijst is gebaseerd. Bestel een hartige risotto met plaatselijke paddenstoelen.

Breng een bezoek aan het Huis van Julia om te zien waar Shakespeare zijn historische toneelstuk op baseerde. Speel de bekende balkonscènes na met je geliefde en neem enkele foto’s als aandenken.

Verona is met de trein en bus goed verbonden met Milaan. Er zijn ook twee luchthavens die de stad bedienen (Verona en Bergamo).

De meeste bezienswaardigheden zijn op loopafstand, maar met het betaalbare busnetwerk kun je nog verder reizen. Nadat u de boeiende cultuur van Verona en schilderachtige straten hebt ontdekt, kunt u niet anders dan verliefd worden op deze romantische Italiaanse stad.

 

Weekendje Weg Verona

(4 dagen – 3 nachten)

 

Prijs Weekendje weg Verona

  • Euro  375,00 per persoon (in een 2-persoonskamer) in 4 sterren hotel in centrum van de stad
  • Euro 90,00 toeslag in een 1-persoonskamer
  • Euro 25,00 reserveringskosten (éénmalig, per boeking)

Inbegrepen in Weekendje Weg Verona

  • 3 nachten in drie sterren hotel in centrum (van vrijdag tot zondag)
  • Aperitief bij aankomst
  • Drie gangen diner met 1 fles wijn voor 2 personen in La Sgarzerie of soortgelijk. Dit is schitterend authentiek restaurant in het centrum van Verona met heerlijke echte Veronese gerechten. Het menu in het restaurant is afhankelijk van het seizoen.
  • Stadsbezichtinging olv stadsgids ca. 2,5 uur

Natuurlijk voegen we graag nog een uitstapje naar de Valpolicella (bekend wijngebied toe) met een wijnproeverij.

Of als je liever een groepsreis naar Verona & Valpolicella wilt, kijk dan nog even naar Verona & Amarone.

Niet inbegrepen in Weekendje Weg Verona

  • vlucht
  • toeristenbelasting
  • alles wat niet vermeld staat onder ‘inbegrepen’

NB. De prijzen gelden gedurende het hele jaar met uitzondering van data met grote beurzen, het operaseizoen of andere events. Prijzen gedurende operaseizoen Arena di Verona met of zonder entreekaarten op aanvraag.

NB. Wij kunnen er voor zorgen dat uw huurauto op het vliegveld naar wens voor u klaar staat.

NB. Vrijwel het gehele jaar zijn er een vluchten van Transavia van Amsterdam naar Verona (met uitzondering van half januari tot en met half februari)

NB. Gedurende de zomermaanden gaat er een direkte bus van het vliegveld van Verona naar het centrum van de stad. In andere periodes moet er worden overgestapt bij het station van Verona. Een taxi van het vliegveld tot aan het hotel is 30,00 euro.

 

Informatie en tips

 Weekendje Weg Verona

 

1. Verona ligt precies tussen Milaan en Venetië; 30 km van het Gardameer en 10 km van het Valpolicella gebied

2.  Verona ligt 100 km van Bergamo

3.  Specialiteiten uit Verona; Pandoro di Verona, vijf verschillende soorten wijnen (Valpolicella, Bardolino, Soave, Bianco di Custoza en Lugana), Koffie van Pellini, Tortellini uit Valeggio, Risotto ‘Vialone Nano’, Gnocchi en Bollito con la Peara’….

4. De échte TOP restaurants in het centrum van Verona zijn: Ristorante 12 Apostoli (www.12apsostoli.com), Ristorante Desco, 2 sterren Michelin (www.ildesco.com). De prijzen variëren van € 100,00 tot 200,00 per persoon.

5. Echt een ‘must’ in het hartje van Verona: Wine Bar / Restaurant Bottega del Vino (www.bottegavini.it) & Ristorante Maffei (www.ristorantemaffei.it) Beiden rond ca. € 50,00 – 80,00 per persoon.

6. Aanraders voor de eenvoudige & echte Veronese keuken in het oude centrum: Ristorante Osteria Sgarzerie (www.sgarzarie.it), Osteria La Vecia Dogana ,Osteria dal Duca in Via Arche Scaligeri. De prijzen varieren hier van euro  25,00 in Osteria Veccia Dogana tot € 70,00 in Osteria Sgarzerie.

7. Winebars om wijn te kopen en te drinken in het centrum van Verona: Istituto Enologico Italiano (www.enotecaverona.com) , Enoteca Segreta www.enotecasegreto.com), en Buso del Goto;

8. Een caffe’ of apertief drink je bij: Antico Caffe’ Dante (www.caffedante.it) en Casa Mazzanti Caffe’ (www.casamazzanticaffe.it).

9. Er zijn tijdens het zomerseizoen twee vluchten per week van Amsterdam naar Verona (Transavia). Het is ook heel goed mogelijk om van Eindhoven naar Bergamo te vliegen.

 

Boeking en Info

 Weekendje Weg  Verona

 

Voor reserveringen en boekingen

karlien@hollanditaliaevents.nl

info@hollanditaliaevents.nl