Volgens de inwoners zelf is Turijn de mooiste stad van Italië

Eindelijk, Turijn, elegante stad in Noord-Italië……. We zijn er. Ons hotel, Art Hotel Boston, ligt  vlakbij het station van Turijn, op nog geen 10 minuten lopen. Het hotel ziet er prachtig uit, zowel de receptie als de lobby zijn modern op een eigen manier. De kamers hebben ieder een eigen artistieke stijl en zijn allemaal verschillend. Erg vriendelijk personeel en een waanzinnige bar met een blauwachtig licht. In de zomer is het mogelijk om in de binnentuin te ontbijten.

wijnreis Piemonte

Vanuit het hotel zijn wij naar het centrum van Turijn gelopen. Mooie lange straten met barok gebouwen en vele mooie pleinen. Bijna 20 km lange overdekte winkelarcades. Het voordeel van deze arcades (portico’s) is dat je in de zomer veel schaduw hebt en tijdens het winkelen in de bekende Via Roma. Alles straalt een bepaalde elegantie, luxe uit.

wijnreis Piemonte - Turijn

Turijn is de hoofdstad van de Slow Food beweging. Je vindt er dan ook vele goede restaurants (ook glutenvrij). De vele koffiehuizen, waaronder el Bicerin, zijn een ontmoetingsplaats voor de mensen uit Turijn. Hier ’s morgens een krantje lezen en filosoferen over het leven. Chocolade, is iets wat je overal in Turijn tegenkomt. De vele delicatessenwinkels……. heerlijk. Turijn is het goede leven. Wij zijn aangenaam verrast door deze stad en komen ook zeker terug.

De meeste mensen kennen Turijn waarschijnlijk als de stad waar de Fiat vandaan komt. Helaas worden er geen Fiat’s meer geproduceerd maar volgens mij is dat de stad alleen maar ten goede gekomen. Wij vinden deze stad een aanrader : Turijn, elegante stad in Noord-Italië.

Tijdens onze Piemonte, wijn- en kookreis 2017 brengen wij ook een bezoek aan deze schitterende stad.

https://www.hollanditaliaevents.nl/tour/piemonte-kook-en-wijnreis-2017/