De Langhe, het mekka voor Food & Wine liefhebbers

De Langhe is een prachtige heuvelachtige landstreek in de Piemonte.  Het gebied situeert zich ten zuiden van Alba, tussen de rivieren de Tánaro en de Bórmida. De belangrijkste stad van de Langhe is Alba. De meeste dorpen bevinden zich op de heuvelruggen, waartussen zich diep ingesneden dalen bevinden. De streek bestaat uit de Bassa Langa in het noorden, met heuvels tot ca. 600 meter, en de Alta Langa in het zuiden, waar nabij Mombarcaro een hoogte van 896 m bereikt wordt.

Uit de Langhe komen hele mooie en lekkere produkten zoals de wijnen Barolo en Barbaresco, hazelnoten (o.a voor Nutella en Ferrero), de witte truffels (= Tuber Magnatum), abrikozen, overheerlijke kazen, etc.

De Langhe vormt samen met nog twee gebieden in de Piemonte, de Monferrato en de Roero het hart van de Italiaanse keuken. De Langhe staat op Werelderfgoedlijst van Unesco.

Alba is een stadje in de provincie Cuneo in de Regio Piemonte. Alba heeft 31.500 inwoners.  Alba ligt op ca 100 km van de hoofdstad van de Piemonte, Turijn. Om naar de Langhe te komen kun je het beste naar Turijn vliegen.

In Alba vindt ieder jaar het wereld beroemde Fiera del Tartufo plaats, de truffel markt in Oktober en November.  We organiseren ieder jaar een exclusieve Kook- en Wijnreis naar de Langhe.  Zie op Piemonte Kook- en wijnreis.

Arriverderci!

Karlien