Wijn- en kookreis Piemonte

Wij zijn onze Wijn- en kookreis  Piemonte begonnen in  de elegante stad Turijn. Eenmaal aangekomen in Asti (met de trein vanuit Turijn is dat maar een half uurtje) hebben wij een auto gehuurd en kunnen we beginnen met het zoeken naar truffels, goede wijnen, heerlijk eten en genieten van de prachtige landschappen en leuke dorpjes. Waar je ook kijkt, overal zie je wijnvelden, wijnvelden en nog eens wijnvelden …… o ja, tussendoor nog een paar velden met hazelnootbomen voor de Nutella.

Onze eerste stop is bij la Casa del Trifulau (truffel zoeker) in Costigliole d’Asti. Het is een unieke ervaring om mee te gaan op zoek naar truffels maar omdat je de bossen in gaat zijn goede schoenen zijn zeker aan te raden. Na het zoeken staat er een natuurlijk een hapje en een drankje klaar en dan nog even genieten van het prachtige uitzicht.

kook- en wijnreis Piemonte

Wij zijn verder gereden door de vele wijnvelden naar de hoofdstad van de witte truffel, Alba. Na een korte wandeling door het stadje hebben wij geluncht in een klein restaurantje, eigenlijk een theesalon waar je ook kunt lunchen en dineren. De lunch was echt verrukkelijk…..

kook- en wijnreis Piemonte

Alba is eigenlijk bekend om de grote truffelmarkt in Oktober. Elke zaterdag en zondag (van 8 okt – 27 nov 2017) vind je hier de grootste truffelmarkt van misschien wel de hele wereld. Alle truffelzoekers vanuit de hele omtrek komen hier hun truffels showen en verder vind je hier specialiteiten uit de omgeving, zoals hazalnoten, kaas, salami en natuurlijk de heerlijke wijnen. O ja, bijna vergeten in Alba staat het hoofdkantoor van Nutella, Ferrero Rocher en Mon Cheri.

Hoog tijd, om op zoek te gaan naar ons overnachtingshotel, Casa Nicolini in Barbaresco. Op ongeveer 7 km van Alba ligt ons hotel. Dit overtrof al onze verwachtingen, wat een uitzicht……. en ook de kamers zijn ruim en mooi ingericht. Natuurlijk hebben we nog een aperitiefje gedronken in de bar. ‘s Avonds heerlijk gegeten in het restaurant met natuurlijk een glas heerlijke Barbaresco wijn. We hebben weer genoten vandaag……

wijn-en kookreis Piemonte

Na prima te hebben geslapen en een uitgebreid ontbijt gaan we op weg naar Barolo. Barolo is het bekendste wijngebied van de Piemonte en misschien wel van heel Italië. De wijnen die hier vandaan komen zijn echt wereldtop. Wij hebben een afspraak bij Marchesi di Barolo. Wat wij hier allemaal zien en proeven ….. wij zijn echt onder de indruk. Na een leuke en informatieve rondleiding door de wijnkelders, was er voor ons een tafel gedekt in het restaurant. De gerechten zijn ware kunstwerkjes en zoals verwacht, heerlijk. Natuurlijk ontbrak een glas Barolo wijn niet. Het leuke is dat wij hier in oktober met de, Piemonte kook- en wijnreis 2017, weer naartoe gaan en dan mogen wij deze gerechten zelf bereiden onder begeleiding van de kok.

wijn- en kookreis Piemonte

Helaas regen en een beetje sneeuw en dus helaas geen rondwandeling in het centrum van Barolo. Eenmaal terug in het hotel hebben we alles nog even doorgesproken en wij zijn tot de volgende conclusie gekomen :  Piemonte is een gebied voor de echte lekkerbekken………

Kortom : een zeer geslaagde trip naar het gebied van de truffel, wijn en andere heerlijke specialiteiten. In oktober organiseren wij de Piemonte kook-en wijnreis 2017.

https://www.hollanditaliaevents.nl/tour/piemonte-kook-en-wijnreis-2017/