top of page
WhatsApp%20Image%202020-09-07%20at%2011.

Amarone Wijnreis
 

Gewoon de  leukste en lekkerste wijnreis naar Verona en de Valpolicella

Ieder jaar gaan we naar de Valpolicella voor de allerleukste en lekkerste wijnreis naar Verona en de Valpolicella: de Amarone wijnreis Italië.  In het najaar 2024 gaan we weer. Je moet er echt snel bij zijn. De eerste gasten hebben reeds weer geboekt voor de Amarone en Verona wijnreis '24, van 22 t/m 25 november.  

NB. Wat vonden andere gasten van de Amarone Reis? 

 

We logeren in een prachtig vier sterren hotel in de stad Verona, we gaan op kookles bij echte chefs (waanzinnig leuk) , bezichtigen de stad Verona  bezoeken meerdere ”Amarone boeren” , proeven  hammen en salumi bereid met Amarone, leren alles over de wijnen uit de provincie Verona.  Uiteraard  slaan we de traditionele aperitivo in Bardolino en de tortellini lunch in Borghetto niet over. De Amarone reis heeft een vol, gevarieerd programma met veel topwijnen, geweldig eten en veel gezelligheid. 

Deze unieke culinaire- wijnreis naar Verona en de Valpolicella staat allicht in het teken van Amarone wijn en de lekkerste streekgerechten uit de provincie van Verona. De Amarone reis  is samengesteld voor jou die houdt van wijn,  Italië en lekker eten. Alle elementen zijn aanwezig om van de Amarone Reis 2024  een onvergetelijke reis te maken.

Programma Verona & Amarone Wijnreis 2024

Vrijdag

Aankomst op het vliegveld van Verona of Bergamo (dit hangt nog even van de vluchten af) . Vertrek naar centrum van Verona. Check in hotel Leon d Oro**** Daarna vertrekken we naar de Valpolicella voor de eerste wijnproeverij.  We krijgen een rondleiding, horen hoede Amarone gemaakt wordt en proeven de allerbeste Amarone'. Natuurlijk wordt de wijn vergezeld van een hapje. Aansluitend diner in een super leuk authentiek restaurant in de Valpolicella. 

Zaterdag

We blijven in Verona. We gaan de stad bekijken en op kookles in een echte kookschool. Dit is een unieke ervaring. Je leert echt Italiaans koken olv van Italiaanse chefs. Na de kookles lunchen we. In de middag vervolgen we onze stadsbezichtiging en stoppen onderweg voor een aperitivo bij Bottega del Vino. De avond is vrij te besteden. 

Zondag

Vandaag gaan we naar Bardolino aan het Gardameer en Borghetto. In Bardolino bezoeken we een prachtig wijnhuis. Hier proeven we verschillende Bardolino en Amarone wijnen. De Bardolino en Amarone worden immers van dezelfde druiven gemaakt. De enige echte tortellini komen uit het plaatsje Borghetto (Valeggio sul Mincio). We lunchen met veel verschillende soorten traditionele Tortellini in het oudste en bekendste restaurant van Borghetto. 

Maandag

We gaan vroeg op pad. Alller eerst gaan we naar een  authentieke ''salami  slager" voor een proeverij. Vervolgens wandelen we naar alweer een  ''amarone boer'' voor een degustazione van onwijs goede Amarone's, Valpolicella's en Recioto's.  Natuurlijk lunchen we hier ook.  

NB. Wij verzorgen de transfer naar Verona (in aansluiting op de Transavia vlucht van Amsterdam en vice versa).

Prijs

 • Euro: 780,00 per persoon (op basis van 2-pers. kamer) in prachtig hotel in het ”centro" van Verona

 • Euro: 145,00 voor toeslag één-persoonskamer

 • Euro: 25,00 reserveringskosten (eenmalig, per boeking)

 • De reis is op basis van half pension (1 x lunch of 1 x diner per dag) in prachtige en zeer goede restaurants en inclusief alle excursies en wijnproeverijen

Inbegrepen in de Verona & Amarone Wijnreis

 • 3 x overnachtingen + ontbijt in hotel in het centrum van Verona

 • bus vervoer tijdens de gehele reis

 • transfer van en naar vliegveld Verona aansluitend op de vlucht van Amsterdam naar Verona. Transavia vlucht heen Amsterdam Verona op 22.11 & terug Verona  Amsterdam op 25.11 https://www.hollanditaliaevents.nl/post/boek-je-transavia-vlucht-hier Mocht je anders willen vliegen of reizen dan zijn de transfers voor eigen rekening. 

 • excursies zoals vermeld

 • 1 x stadswandeling in Verona

 • 3 x degustazioni (= wijnproeverijen) 

 • 1 x  diner in de Valpolicella 

 • 1 x  kookles met echte chefs & aansluitende lunch

 • 1 x tortellini lunch in Valeggio sul Mincio met Bianco di Custoza wijn

 • 1 x  degustazione  van hammen, kazen en salami’s uit de Valpolicella

 • wijngids  / sommelier gedurende de hele reis

 • Mooie, katoenen keukenschort ''wijnreizen.it''

 

Niet inbegrepen in de Verona & Amarone Wijnreis 2024

 • vlucht 

 • extra drankjes / wijntjes

 • toeristenbelasting in het hotel, dit behoort direct door de gasten te worden betaald

 • diners of lunches die niet vermeld zijn onder ‘inbegrepen’

 • reisverzekering (iedereen behoort te reizen met een geldige reisverzekering uit Nederland of België)

Informatie over de omgeving

* De provincie Verona is de belangrijkste wijn producerende provincie van Italië. Misschien denk je dat het een provincie uit Toscane zal zijn, echter Verona is zeker qua hoeveelheid de belangrijkste wijn provincie van Italië. Er worden 5 wijnen, waaronder 2 rode en 3 witte wijnen geproduceerd. De alom bekende Valpolicella wijnen (en de daarbij behorende Recioto en Amarone), de Bardolino (met de daarbij behorende Chiaretto), de Bianco di Custoza, de Soave (ten oosten van Verona, richting Venetië) en de Lugana (tussen Sirmione en Peschiera del Garda).

* Wil je meer informatie over de Amarone Wijn, lees dit eens. 

bottom of page