top of page
Golf Equipment

Golf weekend Garda

Lang weekend golf met een culinaire touch

Lang weekend Golf met een culinaire tour.  Jij speelt graag Golf e houd ook van lekker eten en goede wijn? Dan is deze reis iets voor jou. 

De wijnstreek Lugana moet niet verward worden met het meer van Lugano. De streek ligt namelijk bij een ander bekend water: het Gardameer. De Doc Lugana ligt precies ten zuiden van het Garda Meer en behoort tot de grotere en veelzijdige wijnregio Lombardije. Lombardije heeft een grote verscheidenheid aan DOC’s op rode én witte wijnen : Van Franciacorta ,met zijn champagnes look-a-likes wijnen, via Valpolicella, Soave ,Bardolino, Valtelinna tot aan de hippe Teroldego Rotaliano en de weredlberoemde Amarone wijnen.

De wijngaarden

De meeste van de Lugana wijngaarden strekken zich uit van het dorpje Desenzano tot aan Peschiera. De bodem heeft hier een kleiachtige structuur met een hoog gehalte aan kalk. Ze is rijk aan minerale zouten wat duidelijk herkenbaar is in de aroma’s van de wijn. De wijnen kunnen een hoog gehalte aan rijpheid verkrijgen en bereiken ook een optimale complexiteit die nergens anders met de trebbiano druif wordt bereikt. Alle Lugana wijnen dienen voor minsten 90% van Trebrianno Druiven te zijn gemaakt. De geconcentreerde witte fruit en bloem aroma’s in de neus, zorgen samen met de mooie structuur en het verrassende delicate zuurtje in de afdronk voor een “haast on-italiaanse” complexe witte wijn.

bottom of page