top of page

Eilanden groep Eolië bij Sicilië

Ga je mee op vakantie naar de Eolische eilanden? 

Ga je mee naar de Eolische eilanden in het zuiden van Italië? De Eolische eilanden is 1 van onze nieuwe bestemmingen Het is er prachtig! Zo ongelooflijk mooi. Het weer is vrijwel altijd mooi, het landschap is adembenemend, de zee is blauw, het eten is fantastische en ze maken er ook nog eens heerlijke wijn. Wat wil je nog meer?

 

Deze individuele reis is te boeken van donderdag tot zaterdag van mei tot en met oktober. 

 

De Eolische liggen ten noorden van Sicilië in de diepblauwe Tyrreense Zee. Ze danken hun naam danken aan Aiolos, de god van de wind. De eilanden staan vanwege hun unieke karakter en bijzondere vulkanische geschiedenis op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De eilandengroep bestaat uit de eilanden Lipari, Salina, Vulcano, Stromboli, Filicudi, Alicudi en Panarea. 

Lipari

Lipari en Vulcano liggen het dichtst bij Sicilië en zijn daarom ook het drukst bezochtst.  Lipari is het grootste eiland, met een oppervlakte van ruim 37 vierkante kilometer. Er wonen zo’n elfduizend mensen, voornamelijk in het plaatsje Lipari. Het eiland telt maar liefst twaalf vulkanen. Lipari Citta' is een harstikke leuk stadje,  heeft een oud centrum dat gedeeltelijk nog wordt omringd door de oorspronkelijke Spaanse stadsmuren. Het bedrijvige haventje met de pastelkleurige huizen biedt meteen een warm welkom op het eiland. In de smalle straatjes van het historische centrum vind je gezellige restaurantjes, terrasjes en winkeltjes. Wat moet je bekijken als je in Lipari bent? De Citadel, de San Batolomeo kerk (Bartolomeo is de beschermheilige van de archipel)  en het archeologisch museum. Het landschap van Lipari buiten de stad is typisch Mediterraans; ruig met dicht struikgewas, open vlaktes en steile kliffen. Vanaf het uitkijkpunt Quattrochi heb je prachtig zicht op de indrukwekkende grijze kliffen in het zuiden van het eiland.  

Salina

Salina ligt ten noordwesten van Lipari en is het op één na grootste eiland. Het is ongeveer 27 vierkante kilometer groot en er wonen iets meer dan tweeduizend mensen. Salina dankt haar naam aan de grote de zoutplaat vlakbij de haven. Het eiland telt twee niet-actieve vulkanen, de Monte Fossa delle Felci (met bijna duizend meter hoogte de hoogste vulkaan van de eilandengroep) en de Monte de Porri. In tegenstelling tot de meeste andere Eolische eilanden heeft Salina, met dank aan zoetwaterbronnen, een weelderig groen landschap. De hellingen op het eiland worden bedekt met dichte bossen en wijnranken. Overal staan palmen. De kustlijn kenmerkt zich door hoge kliffen die in zee lijken te storten. 

Wijnen en kappertjes van de Eolische eilanden

Er worden hele goede wijnen gemaakt op de Eolische eilanden. Het wijngebied is groot en bevindt zich voornamelijk op het eiland Salina (deels ook op Lipari en Stromboli). De alom bekende dessert wijn Malvasina delle Lipari wordt hier gemaakt. Echter, er worden veel meer wijnen geproduceert, zowel rood als wit. Denk aan Catarato Bianco Iancura, Lozolia, Nero d Avola, etc. Het is een belevenis om eens een wijnboer te bezoeken op Salina. Naast de wijnen komt er nog een heel lekker product van de Eolische Eilanden:  kappertjes. Een onmisbaar product in de gerechten van de eilanden. 

Helaas kunnen we hier niet alle 7 eilandje beschrijven. En en ook niet alle lekkernijen, producten en bezienswaardigheden.  Het is gewoon teveel. Je ''moet'' hier zelf naar toe. We verzekeren je dat je enthousiast zult zijn.  We stellen je daarom een mooie en complete vakantie voor. Ga je mee op naar de Eolische eilanden? 

 

Als je naar de Eolische eilanden gaat ''moet'' je ze uiteraard alle 7 zien.  Dit kan het beste met georganiseerde excursies. We weten dat jij niet houd van een 100% gerorganiseerde-10-daagse-busreis! Daarom bieden we een unieke mogelijkheid. Het gaat om een kennismakingsreis met de Eolische eilanden. Een individuele reis + een geplande excursies naar de andere eilanden. Er wordt niets overgeslagen. Tijdens de excursies ben je niet alleen. Er zijn ook andere gasten uit verschillende landen aanwezig op de boot en in de bus. De gids spreekt Engels. Boek zelf je vlucht met Transavia naar van Amsterdam naar Catania van (heen) donderdag tot aan (terug) zaterdag en wij regelen de rest.

Programma  vakantie Eolische eilanden

Donderdag

Het is een individuele reis. Boek zelf je vlucht van Amsterdam naar Catania. Het beste is om de vlucht van donderdag te nemen. Je wordt opgewacht op het vliegveld van Catania voor een transfer met de bus en ferry naar je hotel op. 

Zaterdag

Vandaag is er een excursie gepland naar eiland Vulcano. Tijdens de excursie krijg je uitleg van de gids. Af en toe is er tijd om een duik te nemen in de blauwe zee. Tegen het einde van de middag ben je weer terug in het hotel. 

Zondag

Er staat een excursie naar Lipari en Salina op het programma'. Je bent tegen 18.30 weer terug in het hotel

Dinsdag

Vandaag begint de excursie om 13.00 en je komt terug in het hotel om ca. 22.30. De reis gaat nu naar Panarea en Stromboli. Late lunch in prachtig restaurantje incl. 

Donderdag

Dagexcursie met de boot naar Alicude e Filicudi. Tegen 18.30 ben je weer terug in het hotel. 

Zaterdag

Transfer naar het vliegveld van Catania. De transfer sluit natuurlijk aan op jouw vlucht van Catania naar Amsterdam. 

NB. Op de dagen die niet zijn vermeld is geen excursie gepland. 

NB. We kunnen het programma aanpassen aan jouw wensen. Dus als je graag een ander programma wilt, dan is dat helemaal prima. Laat het ons weten en wij regelen het voor je. 

Prijs

 • Euro 800,00 per persoon  in april en oktober

 • Euro 825,00 per persoon in mei

 • Euro 900,00 per persoon in juni

 • Euro 980,00 per persoon in juli en september 

 • Euro 25,00 per reservering (eenmalig, per boeking)

 • NB. de prijzen zijn op basis van een van twee personen in dbl room)

 

Inbegrepen in de prijs

 • 9 nachten in vier sterren hotel + 9 x ontbijt

 • transfer met bus en boot vanaf en naar het vliegveld Catania

 • reis begeleiding ter plekke 

 • 4 excursies met boot en bus naar alle eilanden + incl. lokale gids

 • 1  x lunch in authentiek restaurant

 

Niet inbegrepen in de prijs

 • Toeristenbelasting ongeveer euro 2,50 pppn. Dit behoort direct ter plekke betaald te worden.

 • Diners in het hotel. Die kunnen echter  bijgeboekt worden.

 • Entree gelden in musea of parken

 • Reisverzekering. Denk er nog even aan om een reisverzekering af te sluiten in het land waar je woont

 • En alles wat verder niet vermeld staat onder ‘inbegrepen’.

Boektip ter voorbereiding op de Eolische Eilanden reis

bottom of page