Reisbegeleiding & gidsen in Italië

Wat is een Guida en een Accompagnatrice Turistica? 

In Italië is er verschil tussen het beroep van een gids en een reisleidster. In Nederland noem je al gauw iemand die de stad uitlegt een Gids. Echter, zoals vaak in Italië, is dit ook iets ingewikkelder. 

 

Een officiële stadsgids (Guida Citta’) bezoekt samen met de groep of individuele gast in ca. 2 tot 3 uren het stadscentrum met musea, kerken en andere bezienswaardigheden. Zij ontmoet de groep op een afgesproken plaats in de stad. Een gids heeft vaak kunstgeschiedenis gestudeerd. Zij heeft het officiële examen voor Guida Citta’, van één bepaalde stad, gedaan.

 

Een reisleidster (Accompagnatrice Turistico) begeleidt de gehele dag of meerdere dagen een groep, vertelt veel over de geschiedenis, het heden, de wetenswaardigheden van een stad, een streek of bepaald gebied. Zij of hij geeft advies over restaurants, openbaar vervoer, leuke winkeltjes en legt verder uit over de gebruiken en gewoonten, de openingstijden en ander nuttige informatie. Een Accompagnatrice Turistico heeft meestal toerisme gestudeerd en heeft het officiële examen voor Accompagnatrice Turistico afgelegd.

 

Zowel de gids als de reisleidster is in het bezit van een Patentino (= een pasje die na de lange studie voor het bepaalde beroep wordt afgegeven).

De prijs van een officiële stadsgids is afhankelijk van de stad, aantal gasten en de duur van de dienst ca. 150,00 tot 230,00 euro per dienst. De prijs van een reisleidster/tourleader is afhankelijk van de omgeving en duur ca. 180,00 tot 280,00 euro per dienst.

Holland Italia Events tour operator regelt niet alleen gidsen of reisleidsters voor jouw groepen in Italië maar organiseert ook private Walking Wine Tours in Verona, Bike Food& Wine Tours van het Gardameer naar Borghetto en nog veel meer. Kijk hiervoor even op Wine & Food Guide. 

Wine & Food Guide (private)

Boek hier jouw vlucht naar Italië? 

Of wil je misschien je vlucht en hotel samen boeken? Dan kan nu ook bij Transavia.