top of page
2019-12-10-milano-cortina-thumbnail.jpg

Weekendje weg Milaan

 

Zin in een weekendje weg?  Dan is een weekendje weg Milaan misschien iets voor jou.

 

Eén van de beste plekken voor Food & Wine in Milaan is de zuidelijk gelegen wijk Navigli. Alleen al door haar charmante ligging aan het water is de wijk een absolute hot spot om lekker te wandelen. Natuurlijk zitten hier heel veel lekkere restaurantjes en gezellige cafés, sommige met live-muziek om de avond swingend af te sluiten, of te beginnen. Een heerlijk bestemming voor een weekend Milaan. 

 

Uiteraard kunnen we  ieder ander Weekendje Weg Milaan voor jou samenstellen. Alles is mogelijk! Wil je een ander hotels, naar de Scala in Milaan, fietsen in Milaan olv van een stads gids, bezichtiging van de Dom, etc. Voor ons geen probleem.

Prijs Weekendje Weg Milaan

 • Euro 550,00 per persoon (in een 2-persoonskamer) in een prachtig hotel in trendy wijk Navigli

 • Euro 150,00 toeslag voor een 1-persoonskamer

 • Euro 25,00 reserveringskosten (éémalig, per boeking)

 

Inbegrepen in de prijs Weekendje Weg Milaan

 • 3 nachten in 4-sterren hotel Art Hotel Navigli

 • 3 x ontbijt

 • Aperitivo Milanese bij aankomst in het hotel.

 • 3-gangen diner met 1 fles wijn voor 2 personen in restaurant Ricciolo d’Oro. Het restaurant ligt op loopafstand van het hotel. Het menu is afhankelijk van het seizoen.

 

Niet inbegrepen in de prijs Weekendje Weg Milaan

 • vlucht

 • toeristenbelasting

 • alles wat niet vermeld staat onder ‘inbegrepen’

 

NB. De prijs is geldig tijdens augustus en tijdens de weekenden, met uitzondering van grote events. Beschikbaarheid op aanvraag. 

Info over de wijk Navigli in Milaan

De charmante wijken Ticinese en Navigli, ten zuidwesten van het centrum van Milaan, zijn een interessante mix van oud en nieuw, van authenticiteit tot vooruitstrevend. Er wonen mensen die er al hun hele leven hebben gewoond maar ook komen er steeds meer yuppen wonen, de ‘Milano Bene’ (zij die het hebben gemaakt). Veel oude appartementen zijn gerenoveerd en worden tegenwoordig bewoond door architecten, kunstenaars en couturiers. Naast veel doorsnee en traditionele winkels komen er steeds meer nieuwe hippe winkels bij evenals exclusieve antiekwinkeltjes.

Aan de Corso Porta Ticinese staat ééen van de meest bijzondere kerken van Milaan: de San Lorenzo Maggiore. Deze stamt al uit de 4de eeuw en heeft kapellen uit verschillende eeuwen maar ook originele mozaïeken decoraties van ruim 1600 jaar oud. Hier tegenover staan de Colonne di San Lorenzo uit de 2de eeuw, de belangrijkste Romeinse resten van Milaan. Deze waren waarschijnlijk onderdeel van een Romeinse tempel of badcomplex. Loop je door het groene stuk naast de San Lorenzo dan kom je uit bij de evenzo unieke Sant’Eustorgio. Deze kerk werd in de 11de eeuw gebouwd.

De geschiedenis van Navigli dit betekent ‘grachten’ en gaat terug tot het jaar 1100. Sindsdien begon Milaan zich steeds verder als commerciële haven te ontwikkelen. Tot 1979 bleef deze haven actief. Nu is deze wijk een geliefde uitgaanswijk en is er voor iedereen wat wils aan restaurants, bistro’s en bars. De Naviglio Grande is een van de meest charmantste plekken van de stad en een populaire spot voor Milanezen om ‘s avonds te flaneren, al dan niet met de hele familie. Hier is het tot de late uurtjes erg gezellig en kun je heerlijk drinken, muziek luisteren of een ijsje eten.

Elke laatste zondag van de maand wordt langs deze gracht een grote antiekmarkt gehouden. De rest van de week kun je als antiekliefhebber je hart ophalen in een van de vele antiekshops of galeries.

Tips Weekendje Weg Milaan

 • Iedere laatste zondag van de maand vind er in de wijk Navigli een grote antiekmarkt plaats met ca. 400 kraampjes. De markt vind het gehele jaar plaats met uitzondering van juli.

 • De beste periode om Milaan rustig te bekijken is zeker de maand augustus. Veel grote industrie is dicht. Het is er heerlijk rustig. De top hotels hebben goede prijzen: misschien wel 50% goedkoper. 

 • Het beste restaurant als je in de wijk Navigli wilt dineren Tano Passami L Olio…..is duur, maar dan heb je ook wel wat! Zie op www.tanopassamilolio.it

 • De beroemde winter uitverkoop in Milaan begint op 1 januari en duurt 60 dagen, de zomer uitverkoop begint op 3 juli………een paradijs voor shoppers. Een absolute must.

 • De bekendste delicatessenwinkel in Milaan is PECK; een absolute must in Milaan! Peck ligt niet in de wijk Navigli, maar in het centrum van Milaan.  Je kunt er wel gemakkelijk met de bus/metro komen.

 • Een andere food shop die je niet mag missen in Milaan ligt vlakbij de Dom. Als je even de Navigli wilt verlaten en naar het centrum van Milaan wilt gaan om misschien de Scala van Milaan, de Gallerie en de Dom te zien, loop dan zeker even binnen bij warenhuis de Rinascente en ga naar de bovenste verdieping: een waar food paradijs in het hartje van Milaan. Misschien heb je zin om hier ook te lunchen? Een aanrader is Restaurant Maio met uizicht over het Domplein.

 • Glamour, design, voetballers en modellen, mode……even een kijkje nemen in het nieuwe restaurant van Roberto Cavalli: Just Cavalli Cafe.

 • Italianen zijn nooit erg precies, maar als het om eten en drinken gaat worden ze het opeens wel. Zo is het ‘not done’ om een cappuccino na de lunch of het diner te bestellen. Dan drinkt een Italiaan snel een espresso.

 • Echte Aperol Spritz drinken in Terazza Aperol, met een prachtig dakterras met uitzicht over de gehele stad. Ik vind het wow.

 • een bezoek aan het dak van de Dom (Il Duomo) een must. Gedeeltelijk met de lift en gedeeltelijk met de trap kun U naar het dak van de Kerk gaan. Het is echt waanzinnig. Wat een uitzicht.

 • Leuk, gezellig glas wijn drinken en hapje eten direct op Domplein: SignorVino. Niet duur:  lunch (1 gerecht)  + wijntje ca. 30,00 euro.

 • Heel goed, traditioneel Milanees restaurant: Il Mercante (niet ver van de Dom, Piazza Mercante). Prijs voor een traditionele lunch + wijn ca. 49,00.

 • Op de fiets de stad bekijken. Natuurlijk. Wij regelen het voor je. 

bottom of page