top of page

Weekendje Weg Verona

Weekendje weg naar het prachtige Verona, stad van Romeo en Julia

Verona is de stad met veel cultuur, heerlijke wijnen, lekker eten, shoppen en natuurlijk Romeo & Julia.

Verona is een stad in Noord-Italië en is hoofdstad van de gelijknamige provincie Verona in de regio Veneto. De stad ligt ten oosten van Milaan, ten westen van Venetië en Padua. en heeft ca 260.000 inwoner. De binnenstad van Verona staat sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Verona is een iconische stad gekenmerkt door een rijke cultuur, mooie architectuur en een heerlijke plaatselijke cuisine. Het was in Verona dat Shakespeare zijn klassieke liefdesverhaal Romeo en Julia plaatste, en zodra je door de straten van de stad loopt, ontdek je dat romantiek hier leeft.

Het grote Piazza Bra verwelkomt je in de stad. Dit plein ligt net achter de poorten van Verona en wordt omringd door restaurants, bars en belangrijke attracties. Het monumentale Arena di Verona, één van de grootste amfitheaters in Italië, domineert de oostelijke zijde van het plein.

De binnenstad van Verona is klein. Echt alles ligt op loopafstand. 

 

Prijs Weekendje weg Verona

 • Euro  395,00 per persoon (in een 2-persoonskamer) in 4 sterren hotel in centrum van de stad

 • Euro 90,00 toeslag in een 1-persoonskamer

 • Euro 25,00 reserveringskosten (éénmalig, per boeking)

 

Inbegrepen in Weekendje Weg Verona

 • 3 nachten in drie sterren hotel in centrum (van vrijdag tot zondag)

 • Aperitief bij aankomst

 • Drie gangen diner met 1 fles wijn voor 2 personen in La Sgarzerie of soortgelijk. Dit is schitterend authentiek restaurant in het centrum van Verona met heerlijke echte Veronese gerechten. Het menu in het restaurant is afhankelijk van het seizoen.

 • Stadsbezichtinging olv stadsgids ca. 2,5 uur

 

Natuurlijk voegen we graag nog een uitstapje naar de Valpolicella (bekend wijngebied toe) met een wijnproeverij. Of als je liever een groepsreis naar Verona & Valpolicella wilt, kijk dan nog even naar Verona & Amarone. Of we maken gewoon de reis op maat voor jou. 

 

Niet inbegrepen in Weekendje Weg Verona

 • vlucht

 • toeristenbelasting

 • alles wat niet vermeld staat onder ‘inbegrepen’

 

NB. De prijzen gelden gedurende het hele jaar met uitzondering van data met grote beurzen, het operaseizoen of andere events. Prijzen gedurende operaseizoen Arena di Verona met of zonder entreekaarten op aanvraag.

NB. Wij kunnen er voor zorgen dat uw huurauto op het vliegveld naar wens voor u klaar staat.

NB. Vrijwel het gehele jaar zijn er een vluchten van Transavia van Amsterdam naar Verona (met uitzondering van half januari tot en met half februari)

NB. Gedurende de zomermaanden gaat er een directe bus van het vliegveld van Verona naar het centrum van de stad. In andere periodes moet er worden overgestapt bij het station van Verona. Een taxi van het vliegveld tot aan het hotel is 40,00 euro.

Informatie over het lang weekend naar Verona

 • 1Verona ligt precies tussen Milaan en Venetië; 30 km van het Gardameer en 10 km van het Valpolicella gebied

 • Verona ligt 100 km van Bergamo

 • Specialiteiten uit Verona; Pandoro di Verona, vijf verschillende soorten wijnen (Valpolicella, Bardolino, Soave, Bianco di Custoza en Lugana), Koffie van Pellini, Tortellini uit Valeggio, Risotto ‘Vialone Nano’, Gnocchi en Bollito con la Peara’. 

 • Er zijn tijdens het zomerseizoen twee vluchten per week van Amsterdam naar Verona (Transavia). Het is ook heel goed mogelijk om van Eindhoven naar Bergamo te vliegen.

bottom of page