top of page

Blog & nieuws
Holland Italia Events.it & wijnreizen.it

Mille Miglia 2021

Bijgewerkt op: 6 mei 2021

Ja ja, het gaat gewoon door van 16 tot en met 19 juni!


Kom jij ook kijken naar deze bijzondere ''race'' met oldtimers? Zelf mee doen dat kan helaas niet meer voor de 39ste editie 2021. De inschrijving is inmiddels gesloten. Er zullen dit jaar 375 auto's meedoen.
Wil je de officiële presentatie op 12 mei live volgen? klik hier
Wat is de 100 Miglia eigenlijk?


In 1926 kwamen Aymo Maggi en Franco Mazzotti op het idee om in en rond hun geboortestad Brescia iets te doen voor de autosport. Samen met Renzo Castagneto, de secretaris van de Regio Automobil Club d'Italia in Brescia, en Giovanni Canestrini, besloten ze om een race van ongeveer 1000 mijlen te organiseren door Italië. Om de weg aan te duiden bedacht Castagneto de rode pijl met witte letters. De eerste editie van de Mille Miglia werd op 26 maart 1927 georganiseerd en in totaal kwamen 77 wagens aan de start. Duizend mijlen zijn 1500 km. Het gaat immers om 1000 Romeinse mijlen.Wil jij volgend jaar zelf meedoen aan de 100 Miglia?

Het kan, maar het is niet eenvoudig!

Ten eerste moet je een auto hebben die in de periode 1927 tot 1957 al eens heeft meegedaan. Heb je een auto die destijds de Mille Miglia reed (dus niet hetzelfde model, maar écht die auto), dan mag je sowieso meedoen. Daarnaast is het inschrijfgeld maar liefst 9000 euro + BTW (2021)

Als je zowel de juiste auto + het geld hebt, zal de organisatie uiteindelijk beslissen of je überhaupt mee mag doen!

Ben je benieuwd hoe het er toe gaat?

Bekijk hier eens deze video, om te de sfeer te proeven tijdens de 1000 Miglia.

Wie wint?

Tijdens de race moeten bepaalde gedeeltes van de route afgelegd worden in een exact voorgeschreven tijd. Dit wordt tot op een 100ste van secondes gemeten. De beste wint.

De route

De race begint altijd in Brescia en eindigt in Rome. De route is niet altijd dezelfde, maar Brescia, Sirmione, Parma, Viareggio en Bologna zijn natuurlijk de hoogtepunten in 2021.Wil je komen kijken? Wij regelen het graag voor je! En als je zelf een moderne auto wilt boeken inclusief echt alle verzekeringen dan kun je dat het best doen bij onze partners van Sunnycars.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page