top of page

Blog & nieuws
Holland Italia Events.it & wijnreizen.it

  • Foto van schrijverHolland Italia Events

Durello uit Verona

Bijgewerkt op: 24 jan. 2022

Ken jij deze bubbels uit Verona?


De Durello Bubbels zijn helemaal hot. De Durello wijn wordt gemaakt in de Lessina heuvels op ca 600m hoogte. De Lessinia heuvels liggen tussen Verona en Vicenza.


De Lessini Durello is een DOC wijn en wordt gemaakt van het autochtone ras durella. De oorsprong van de durella druif gaat terug naar de 13de eeuw. De bodemsoort is vulkanisch. De eerste mousserende wijn van de durella druif kwam in de jaren 60 op de markt. De Durello DOC wijn zoals wij hem nu kennen is pas ontstaan in 2011


In de Durello herkennen we aroma's van lychee, bloemen, citrus en mineralen. Er bestaan 2 soorten Lessini Durello DOC a) de Lessini Durello Spumante DOC die gemaakt wordt volgens de metodo Charmat en b) Lessini Durello Spumante Riserva DOC die gemaakt wordt volgens de metodo Classico.


NB. Metodo Charmat is door de Fransman Eugène Charmat in 1910 uitgevonden en behelst een tweede gisting van de wijn die niet plaatsvindt op de fles maar in het (roestvaststalen) vat. In deze tank wordt suiker en gist toegevoegd. Tijdens deze tweede gisting ontstaat er koolzuurgas dat niet kan ontsnappen en oplost in de wijn.

En de metodo Classico wordt oa gebruikt om champagne te maken. Ze heeft tot doel een gisting van wijn in de fles te laten plaatsvinden, waardoor deze mousserend wordt.
Boek nu alvast je wijnreis naar Verona en de Valpolicella 2022 de enige echte Amarone Reis!


Voor meer informatie over wijnreizen op maat stuur even een mailtje naar info@hollanditaliaevents.nl
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page