Blog Italië

by Holland Italia Events

  • Holland Italia Events

Truffeleitjes voor Pasen

Bijgewerkt: apr 5

Tijdens onze jaarlijkse (witte) Truffelreis naar Piemonte gaan we altijd op kookles bij Marchesi di Barolo. Daar maken we oa. deze heerlijke truffeleitjes.


Je moet wel (witte) truffel in huis halen! De rest heb je waarschijnlijk wel.


Recept truffeleitjes uit Piemonte


Benodigdheden per schaaltje voor 1 persoon:

- klein ovenschaaltje voor 1 ei

- 1 (heel) ei

- 2 kleine lepeltjes geraspte Parmezaanse kaas (Parmigiano)

- 2 lepeltjes room

- zout en peper zoals je zelf wilt

- truffel


Bereidingswijze:

- vet het ovenschaaltje in met echte boter

- begin met een kleine beetje geraspte kaas op de bodem

- dan de twee lepeltjes room

- daar weer boven op een (rauwe) ei

- als laatste gaat er nog een beetje geraspte kaas, zout en peper op.

NB. Probeer er voor te zorgen dat het zout niet in de dooier komt


Dan gaat het precies 8 minuten in de oven op 180C.


Voor het serveren komt de truffel erover.


Vrolijk Pasen






209 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven