top of page

Blog & nieuws
Holland Italia Events.it & wijnreizen.it

  • Foto van schrijverHolland Italia Events

Lago Iseo - FranciacortaHet is Iseo Meer is iets kleiner dan het Gardameer. Het ligt niet ver van Brescia in de Regio Lombardije. Natuurlijk leeft ook het Iseo Meer van toerisme. Maar niet alleen.


Het Iseo meer is 65 km lang en maximaal 25 km breed. Het meer is genoemd naar het stadje Iseo aan de zuidkust. Het meer grenst direct aan het beroemde wijngebied Franciacorta waar de top bubbels van Italië gemaakt worden. Misschien heb je zelf wel eens een bubbel van Ca' del Bosco of Berlucchi gedronken?


In het stadje Sarnico bevindt zich de jachtwerf RIVA,. Ja echt de prachtige en peperdure Riva jachten komen niet uit Riva del Garda, maar uit Sarnico aan het Iseo meer. Meer weten over Riva Yachting.


Middenin het meer liggen drie eilandjes. De grootste van de drie is bewoond en heeft een omtrek van ca 14 km. Het is autovrij. Je moet hier echt eens naar toe. Het is er heerlijk.


In 2016 was Lago d'Iseo voor 18 dagen lang onderdeel van het kustproject van Christo' die de eilanden verbond met het vaste land, dmv Floating Piers


Natuurlijk kun je bij Holland Italia Events een leuke golf trip of wijnreis boeken naar de omgeving van het Iseo meer. Kijk eens op Franciacorta wijnreis.


28 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page