top of page
barone-pizzini-vino-franciacorta%20(1)_e

Franciacorta wijnreis

Ga je mee op wijnreis naar de Franciacorta?  

Ga je mee op wijnreis naar de Franciacorta? Franciacorta is een waanzinnige goede bubbel die je zeker eens moet proeven! Meestal als je een bubbel bestelt in Italië is het Prosecco.  Echter is meer, veel meer dan een Prosecco. Er bestaat Franciacorta. Jazeker,  de Italiaanse Champagne.

 

De beste bubbel van Italië

De Italianen zullen het je niet in dank afnemen wanneer je hun Franciacorta met een champagne vergelijkt. Het is immers veel beter en lekkerder. Franciacorta is een mousserende wijn uit de Noord-Italiaanse regio Lombardije.

Franciacorta wijn

Het Franciacorta wijngebied is een heuvelachtig gebied,  tussen de steden Bergamo en Brescia aan het oh zo mooie Iseo meer. Deze ligging maakt het gebied perfect voor de productie van vooral mousserende wijn: de zomers blijven door de invloed van het water relatief koel en de winters zijn mild. Tijdens de ijstijd baande een enorme gletsjer zich een weg door het gebied en woelde daarbij alle gesteente om die het op zijn weg tegenkwam. Daarbij is veel kalkrijk gesteente achtergebleven dat geschikt is voor de wijnbouw. De druivenrassen voor de Franciacorta zijn ChardonnayPinot Nero en Pinot Bianco. Pinot Bianco is een druivenras dat specifiek is voor Franciacorta en die je in bijvoorbeeld champagne niet tegenkomt. Volgens de voorschriften worden de druiven in de regio met de hand geplukt. Franciacorta wordt volgens de méthode traditionelle gemaakt.; dus met een tweede gisting op fles, In Italië heet dat metodo classico. De Franciacorta moet ook nog eens 18 maanden rijpen voordat wij ervan mogen genieten. Sinds 1995 is Franciacorta een DOCG wijn. 

Wijnreis Franciacorta

We hebben een harstikke leuke individuele wijnreis naar de Franciacorta voor jou samengesteld. Niet alleen omdat  Franciacorta een unieke bubbel is, maar ook omdat het gebied zo ongelooflijk mooi is, het eten op heel hoog niveau is en je er heel gemakkelijk naar toe kunt vliegen. Kortom alle elementen zijn aanwezig voor een top culy- en wijnreis. 

Programma wijnreis Franciacorta

Dag 1: Op het vliegveld van Verona of Bergamo staat een huurauto voor je klaar. Je rijdt op eigen gelegenheid naar de Franciacorta. Je verblijft er in een prachtig argirturismo / relais te midden van de wijngaarden. In de middag of namiddag is er een bezichtiging en degustazione (=wijnproeverij) Franciacorta gepland. 's Avonds geniet je van een heerlijk diner met een glaasje Franciacorta.  

Dag 2: Vandaag rijd je naar het Iseo Meer. Met de ferry vaar je vanuit Sulzano naar het eiland Monte Isola midden in het Iseomeer. We hebben een lunch geboekt (drie gangen + wijn) in een heel erg leuk restaurant op het eiland. 

Dag 3: We raden je aan om vandaag naar het oude (hoger gelegen gedeelte van ) Bergamo te gaan. Ook hier hebben we weer een harstikke leuke lunch voor je geboekt. 

Dag 4: In de ochtend staat er alweer een ''degustazione'' Franciacorta op het programma en in de namiddag ga je te traditioneel leren koken tijdens de Cooking Class Franciacorta. Dit is exclusief voor jullie georganiseerd. Natuurlijk wordt het gevolgd door het diner. 

Dag 5: finito

I

Prijs

 • Euro 810.00 per persoon (in een 2-persoonskamer) 

 • Euro 25,00 reserveringskosten (éénmalig, per boeking)

 • De reis kan plaatsvinden in april, mei, juni, juli, augustus, september en oktober

Inbegrepen in de Wijnreis Franciacorta

 • 4 overnachtingen  luxe dbl room in agrturismo / relais in de Franciacorta. 

 • 4 x ontbijt

 • diner op eerste avond incl. wijn 

 • lunch op Mont Isola incl. wijn

 • lunch in het oude Bergamo incl wijn

 • Cooking Class + aanvullend diner incl. wijn

 • huurauto (incl. alle mogelijke verzekeringen vanaf het vliegveld tot weer terug op het vliegveld) 

 • 2x ''degustazione'' Franciacorta wijn + hapje

 • Ferry tickets voor retour Sulzano naar Monte Isola

 

Niet inbegrepen in de prijs

 • vlucht van en naar Verona of Bergamo.

 • toeristenbelasting

 • alles wat niet vermeld staat onder ‘inbegrepen’

 

Weetjes over de omgeving

 • Ieder dag gaan er vluchten vanaf Eindhoven direct naar Bergamo met de Ryanair. En bijna iedere dag gaan er vluchten vanuit Amsterdam direct naar Verona met de Transavia

 • Je hebt waarschijnlijk  Bergamo nog op het netvlies gegrift staan ivm met de Corona. Maar je weet waarschijnlijk nog niet dat Bergamo een van de mooiste steden van Italië is. Bergamo is verdeeld in twee delen. Het oude gedeelte ligt boven op de berg. Je komt er met een soort kabelbaantje. Het is compleet ommuurd. Er zijn resten uit de Romeinse tijd. Maar de meest prachtige gebouwen stammen uit de Middeleeuwen en de Venetiaanse overheersing. 

 • Middenin het Iseomeer ligt het prachtige eiland Monte Isola. Het is het grootse, in een meer gelegen eiland van Europa.  Het heeft een omtrek van ca 10 km en er wonen ca 1500 mensen. Het eiland is autovrij. 

 • Er wordt heerlijke en salami pp Monte Isola gemaakt. De echte specialiteit van het eiland is echter de op hout gerookte vis uit het meer. Dit wordt gedaan volgens een eeuwen oude traditie. 

 • De peperdure Riva boten komen uit het plaatsje Sarnico aan het Iseo Meer. Je zult er veel zien varen. 

bottom of page