top of page

Blog & nieuws
Holland Italia Events.it & wijnreizen.it

  • Foto van schrijverHolland Italia Events

Chiaretto di Bardolino oh la la....

Bijgewerkt op: 24 jan. 2022

Zon, zomer, Chiaretto


Jazeker de roze Chiaretto wijn van Bardolino staat voor zon, zomer en Gardameer.

De Chiaretto di Bardolino is een rosé wijn die gemaakt wordt in het wijngebied van Bardolino aan de oostkant van het Gardameer. De wijn bestond waarschijnlijk al in de Romeinse tijd! Dat denken tenminste de mensen die hier verstand van hebben. Zeker is wel dat we nu allemaal graag genieten van een glas Chiaretto, bij het eten, bij de barbecue of als 'aperitivo' op een terras of in de tuin.

De druiven die gebuikt worden voor de Chiaretto zijn Covina (95%) en Rondinella (5%). Deze druiven worden ook voor de Bardolino Classico, de Valpolicella en de dure Amarone gebruikt.


Wijnreizen naar Italie
Wijnreizen naar Italie

In een Chiaretto proef je misschien wel citrusvruchten, mandarijn, aardbei, een beetje kaneel of vanille. Het is een lichte, jonge, droge wijn die zich erg goed laat combineren met ''antipasti'', vis, pasta, gegrilde groente en salades. De Chiaretto is tevens erg populair als 'aperitief' bij locale jongeren . Je zult in de zomer maanden niet door Bardolino lopen zonder locals en gasten te zien genieten van een heerlijk glas Chiaretto. Chiaretto heeft ca 12% alcohol en kan het beste jong (direct) gedronken worden. Er bestaat zowel een een bubbel als gewone ''classico'' variant.Ieder jaar in juni vindt er in Bardolino een groot wijnfeest speciaal voor de rosé wijn plaats. Bardolino kleurt dan helemaal roze. Vanuit heel Europa komen Gardameer- en wijnliefliefhebbers naar Bardolino om te genieten van dit oh zo lekkere wijntje waar je gewoon even helemaal Happy & Zen van van wordt!

Meer leren over de Chiaretto wijnen, Bardolino wijnen, alle te weten komen over de geschiedenis van het Gardameer en Bardolino in het bijzonder? Boek dan eens jouw Local Wine Guide. Gewoon hier bij ons.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page