top of page

Blog & nieuws
Holland Italia Events.it & wijnreizen.it

  • Foto van schrijverHolland Italia Events

Holland Italia Events & Ciao Tutti

Wijnreizen & culinaire reizen naar Italië – proef van Amarone, Barolo, limoncello, pizza, tortellini & truffelsItalië, wijn en heerlijk eten – een betere combinatie is bijna niet te maken. Daarom stippelde Karlien van Holland Italia Events een aantal prachtige wijnreizen in Italië uit. Of je nu proeft van een glas Amarone, de grote trots van de Valpolicella, of van een robuuste Barolo, van tongstrelende tortellini of van de enige echte Napolitaanse pizza – de liefde voor Italië gaat tijdens deze reizen in elk geval ook door de maag! Van studeren tot het organiseren van speciale reizen Karlien reisde in 1995 naar Italië, voor een studie aan de Hogere Hotelschool. Al snel voelde ze zich er zo thuis, dat ze besloot te blijven om zoveel mogelijk mensen mee te laten genieten van al het moois dat Italië te bieden heeft. Ze startte met een reisorganisatie, met een focus op speciale (thema)reizen die het beste van Italië omvatten. In 2012 groeide dit uit tot Holland Italia Events, een reisorganisatie die gespecialiseerd is in culinaire reizen en wijnreizen in heel Italië. Karlien: ‘Mijn reizen naar Italië moeten een oase van rust zijn en volop inspiratie bieden. Ik wil mijn reisgenoten nieuwe ervaringen laten opdoen, nieuwe sensaties laten ontdekken. Of je nu een groepsreis of bedrijfsuitje hebt, elke reis moet naadloos bij jouw behoeftes aansluiten, zonder al het regelwerk maar mét die unieke plekken, mensen en gerechten die je zelf misschien niet weet te vinden.’ Voor dit najaar staan er drie heerlijke reizen op de planning: een wijnreis naar Verona en de Valpolicella, een truffel- en wijnreis naar Piemonte en een culinaire reis naar Napels. Stuk voor stuk vol bijzondere belevenissen, met prachtige accommodaties en unieke plekken om te proeven van het beste dat Italië te bieden heeft.

Proeven van Amarone en amore

Karlien organiseert elk jaar een wijnreis naar de Valpolicella, de prachtige wijnstreek bij Verona. Dit gebied is vooral beroemd vanwege de mooie, dieprode wijnen die hier gemaakt worden, in een decor van wijngaarden, velden vol olijfbomen en glooiende heuvels. Van 19 tot en met 22 november 2021 neemt Karlien je mee naar Verona. Natuurlijk is er genoeg tijd om de stad van de liefde te verkennen, maar aangezien liefde ook door de maag gaat, duik je ook de keuken in voor het maken van een romige risotto all’Amarone, tijdens een gezellige kookworkshop. Buiten Verona wachten de wijnmakers met open armen op je, om je te laten proeven van hun verschillende soorten Amarone. Als je nog niet onmiddellijk verliefd wordt op deze streek, dan ben je na een paar slokken van deze wijn meteen verkocht. Een dagje naar het Gardameer mag ook niet ontbreken. Niet alleen voor een heerlijke zondagse aperitivo in Bardolino, maar ook om te proeven van de ‘liefdesknopen’, zoals de bijnaam van de tortellini in Borghetto sul Mincio luidt. Het volledige programma van deze wijnreis, de prijzen en andere details vind je via deze link. Wil je meteen je koffer pakken – of in elk geval direct boeken? Dat kan hier!

Een fijnproefweekend vol truffels en wijn

Van 22 tot en met 25 oktober 2021 dompel je je een weekend lang onder in de kostbare truffels van Piemonte. Je gaat zelf op pad om truffels te zoeken, waarbij je van alles leert over deze bijzondere schat. Je bezoekt de wereldberoemde truffelmarkt in Alba, ontdekt de charme van Turijn (het thuis van onder meer Lavazza, Eataly en Martini), duikt de keuken in om de lekkerste gerechten met truffel te maken en proeft van Barolo bij Marchesi di Barolo (het oudste en beroemdste Barolo-wijnhuis). Ook andere wijnen uit Piemonte komen aan bod. Je begrijpt al snel waarom deze regio ook wel het paradijs voor fijnproevers wordt genoemd… Vanwege deze bijzondere ervaringen kunnen er maximaal twintig personen mee op deze culinaire reis. Het volledige programma, de prijzen en andere details vind je via deze link. Wil je meteen een plekje reserveren, klik dan hier.


Een overvloed aan espresso, pizza & limoncello

Bij Napels denk je misschien niet meteen aan lekker eten, maar de stad is op culinair gebied een waar walhalla. Natuurlijk proef je er de enige echte Napolitaanse pizza, maar er is nog veel meer lekkers te vinden. Vaak geboren als street food en nog altijd onlosmakelijk verbonden met de culinaire traditie van de stad. Van 5 tot en met 8 november 2021 kun je deze overvloed over je uit laten storten, van sfogliatella en pizza fritta tot frisse limoncello en heerlijke wijnen, deels van de vruchtbare vulkaangronden net buiten de stad. Uiteraard geniet je tussen het proeven door ook van de charme van Napels zelf en van de adembenemende Amalfikust die zich ten zuiden van de stad uitstrekt in de najaarszon. Je kunt zelfs even eilandhoppen, voor een bezoek aan Capri. Wil je dit niet missen, check dan het volledige programma, de prijzen en andere details via deze link. Direct boeken kan hier. Wil je meer weten over een van deze reizen of heb je andere vragen voor Karlien, bijvoorbeeld over een reis op maat of andere (thema)reizen? Je kunt haar mailen via karlien@hollanditaliaevents.nl of een Whatsapp-berichtje sturen via 0039-3472389438. Alvast virtueel meegenieten kan via Facebook


Kijk hier eens voor de leukste reisartikelen!Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page