De enige echte Amarone Wijnreis naar de Valpolicella.

Vrijdag 14 oktober was het dan eindelijk zover. Vanuit Nederland en Zwitserland een leuke groep, geinteresseerden die deelnemen aan de Amarone Wijnreis 2016. Nadat iedereen was ingecheckt in het hotel, zijn we deze wijnreis begonnen met een diner in een fantastische authentieke Osteria (Antica Osteria Paverno). De hele avond werden er heerlijke Amarone wijnen bij de verschillende gerechten geschonken.

De volgende dag stond er om 10 uur al een wijnproeverij op het programma bij Domini Veneti. We hebben een rondleiding gehad door het bedrijf en daarna hebben we 2 heerlijke Amarone wijnen geproefd. Hierbij hebben we uitleg gekregen van een sommelier, Ed Baten, die tijdens deze wijnreis aanwezig was.

Amarone Wijnreis

Vanuit de Valpolicella zijn we naar Verona gereden, onderweg hebben we veel interessante informatie gekregen over het gebied en de stad Verona door onze gids, Karlien. Tijdens de stadswandeling door Verona heeft zij ook uitgebreid verteld over het ontstaan van de stad, de Arena, Famiglia Della Scala. Karlien wist ons ook erg veel te vertellen over de prachtige pleinen Piazza dei Signori, Piazza Bra en Piazza delle Erbe en natuurlijk over het balkonnetje van Julia.

amarone wijnreis Verona

Na de stadswandeling en vrije tijd in Verona zijn wij teruggegaan naar de Valpolicella voor een diner bij Antico Corte la Molino. Dit leuke restaurant ligt op het wijngoed van Roberto Mazzi. Ook hier hebben wij weer een rondleiding gehad door het familiebedrijf van de gebroeders Mazzi. We hebben genoten van de overheerlijke Amarone wijnen en het heerlijke eten.

Amarone Wijnreis 2016

Zondag, vandaag verlaten we het Valpolicella gebied en gaan we eerst richting het Gardameer. Natuurlijk maken we een wandeling door het prachtige plaatsje Bardolino.

amarone-reis-bardolino

Vanuit Bardolino rijden we verder langs het Gardameer en langs de rivier de Mincio naar het schitterende Borghetto. Hier gaan we 3 verschillende soorten Tortellini proeven met de daarbij behorende Bianco di Custoza wijnen bij La Vecchia Bottega. Na de overheerlijke lunch hebben we even tijd om het prachtige stadje Borghetto te bekijken.

In de namiddag verlaten we Borghetto en gaan weer terug naar de Valpolicella. We gaan wijngoed Dama Vini, bezoeken. Helaas alweer de laatste wijnproeverij van deze Wijnreis.  Dit bedrijf maakt niet alleen Amarone wijnen maar uit passie voor het wijnmaken is deze wijnboer 6 jaar geleden ook begonnen met het maken van biologische Amarone wijnen.

Amarone Wijnreis by Holland Italia Events

Deze wijnreis was een groot succes en wij hopen dat wij volgend jaar met nog meer deelnemers mogen genieten van dit prachtige gebied en het overheerlijke eten met de daarbij behorende Amarone wijnen.