top of page
La Scala

Opera weekend Scala van Milaan

Een opera of balletvoorstelling bijwonen in de Scala van Milaan?

Het is een unieke gelegenheid om eens een opera in Teatro alla Scala in Milaan bij te wonen. Zelfs als je niet van opera houdt is een bezoek aan La Scala meer dan de moeite waard. Het interieur van het gebouw heeft meer weg van een kathedraal dan van een concertzaal.

La Scala is uitgegroeid tot één van de belangrijkste operatheaters van de wereld. Het theater is gebouwd in neoclassicistische architectuurstijl en wordt gezien als één van de mooiste operagebouwen ter wereld, met ongeveer 3300 plaatsen. La Scala opende met Salieri’s opera L’Europa riconosciuta op 3 augustus 1778 en heette toen Nuovo Regio Ducal Teatro alla Scala.

Ieder jaar verschijnen er, op het grootste toneel van Europa, weer befaamde zangers en zangeressen in beroemde producties. Hierdoor zijn de kaartjes vaak al maanden van tevoren zijn uitverkocht.

Van begin 2002 tot eind 2004 onderging La Scala een grote renovatie onder aanvoering van de Zwitserse architect Mario Botta en was het gebouw gesloten. Binnen in de zaal zijn er trompe-l’oeils en vergulde loges, dit alles onder een enorme kroonluchter. In het aangrenzende Museo Teatrale liggen kostuums en decors van eerdere voorstellingen en andere toneelattributen die teruggaan tot in de Romeinse tijd.

Vele opera’s van Rossini en Verdi zijn in La Scala in premiere gegaan, zoals ‘Il barbiere di Siviglia’ (1816) en ‘La cenerentola’ (1817),  ‘Nabucco’ (1842) en  ’I Lombardi’ (1843). Ook de laatste opera’s van Verdi zijn hier in premiere gegaan : ‘Aida’ (Milanese première, 1872), ‘Otello’ (1887) en ‘Falstaff’ (1893). Naast vele andere opera’s werden ook Puccini’s ‘Madama Butterfly’ (1904) en ‘Turandot’ (1926) voor het eerst in La Scala opgevoerd.

Wij maken er voor jou een mooi weekend van met 2 of 3  overnachtingen in 4 sterren hotel juist bij de Scala van Milaan, 1 welkoms aperitief bij aankomst, 1 dag fietsen in Milaan olv van een gids….en natuurlijk de tickets voor een voorstelling naar wens  Kortom wil jij de Scala van Milaan? #wijregelenhetvoorje. Stuur gewoon even een mailtje naar info@hollanditaliaevents.nl

bottom of page