top of page

Umbrië, Italië zoals het was

Umbrië, het echte Italië

Een paar dagen genieten in Umbrië zoals Italië ooit eens was. Umbria, zoals de Italianen zeggen, is het groene hart van Italië. Umbrië is een een regio waar je je blijft verbazen, Umbrië, het echte Italië

 

De regio is veel minder bekend dan de naastgelegen grote broer Toscane. Umbrië zoals Italië ooit eens was, is een schitterende reis door het echte authentieke Italië. Umbrië bestaat voornamelijk uit zacht glooiende heuvels met daarop druiven, olijfgaarden, zonnebloemen en tarwe. Umbrië ligt in centraal Italië, is de kleinste regio van Italië en grenst als enige regio niet aan een zee. De hoofdstad is Perugia en bestaat uit 2 provincies Perugia en Terni.

Ondanks dat Umbrië niet aan zee ligt heeft het wel veel water.  Het meer van Trasimeno, het grootste meer van midden Italië, de rivier de Tiber en natuurlijk de grootste watervallen van Italië, Cascate delle Marmore.

Umbrië staat al decennia lang bekend om de wijnbouw. Dat is vooral toe te schrijven aan een aantal factoren zoals, de zacht glooiende heuvels met een goede blootstelling aan de zon, de vele rivieren en meren, het zachte klimaat en de bodemstructuur. De bodem bestaat meestal uit goede kleiachtige kalksteen. De wijnboeren kunnen dus bogen op een eeuwenoude traditie van het maken van kwaliteitswijnen. Voor rode wijn is vooral de Sangiovese- en de Sagrantino-druif van belang, terwijl witte wijn vooral van Grechetto- en Malvasia-druiven wordt gemaakt.

Perugia de hoofdstad van de regio Umbrië en  ligt aan de rivier de Tiber. De stad herbergt zoveel mooie kerken, steegjes, stadspoorten dat je er het beste te voet doorheen kunt dwalen. Bezoek de Piazza Matteoti, onderweg via vele ontelbare trappetjes en de kleine winkeltjes waar ze de beroemde Baci verkopen. De bekende bedevaartplaats Assisi, mag U zeker niet missen. De stad van de heiligen Franciscus en Clara van Assisi, wordt door velen gewaardeerd. Asissi ligt op een heuvel en het schitterend uitzicht over de omliggende steden en het landschap zijn werkelijk adembenemend. De Sint-Franciscus basiliek werd in de 13-de eeuw gebouwd op het graf van heilige Franciscus en is echt een ''must see''. Tijdens de aardbeving van 1997 werden de basiliek en het stadje zwaar beschadigd maar zijn weer gerestaureerd. Sinds 2000 staat de basiliek op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Holland Italia Events heeft een hele leuke reis voor je samengesteld; Umbrië zoals Italië ooit eens was.

Lekker ontspannen in een echte authentieke Italiaanse sfeer, rondtoeren met uw huurauto of op de fiets door het echt Italiaanse landschap. Natuurlijk wordt u bij aankomst verwend met traditionele streekgerechten en staat er een kookworkshop Umbrië op het programma. Deze reis is natuurlijk ook prima te combineren met andere reizen van Holland Italia Events of met uw (eigen) vakantie in Italië.

Prijs Umbrië zoals Italië ooit eens was

 • Euro 54,00 per persoon (in 2-persoonskamer) in Hotel Viole Country*** in Assisi

 • Euro 120,00 toeslag voor 1-persoonskamer

 • Euro 25,00 reserveringskosten (éénmalig, per boeking)

 

Inbegrepen in de prijs

 • 4 x overnachtingen in Viole Country Hotel***

 • 4 x ontbijt

 • traditioneel diner op aankomst avond (3 gangen + wijn)

 • kookles voor echt authentiek koken uit Umbrië

 • 2 dagen huurfiets om de omgeving te verkennen

 • huurauto voor de gehele periode

 

Niet inbegrepen in de prijs

 • vlucht

 • reisverzekering

 • alles wat niet staat onder ‘inbegrepen’

Informatie over de reis en omgeving

 • Viole Country Hotel lig op 3 km van de beroemde (bedevaartplaats) Asissi.

 • De Cassate delle Marmore is de grootste kunstmatige waterval ter wereld en alleen op vaste tijden (3x per dag) te bewonderen. De bouw van de waterval is begonnen in 271 v Chr.

 • De fresco’s van Giotti di Bondone waren door de aardbeving in ca. 300.000 stukjes van de muren gevallen

 • Je kunt rechtstreeks vliegen vanaf Brussel naar Perugia met Ryanair. Afstand van vliegveld Perugia naar hotel bedraagt ca. 15 km.

 • Met Lufthansa gaan er meerdere vluchten vanaf het vliegveld Düsseldorf  naar Perugia airport. De afstand naar het hotel is ongeveer 18 km.

 • Vanuit Amsterdam zijn er meerdere vluchten per dag naar Florence met de KLM en Transavia. Afstand van vliegveld Florence naar het hotel bedraagt ca. 150 km.

 • Vanuit Amsterdam zijn er meerdere vluchten per dag naar Rome met de KLM en Transavia. Afstand vliegveld Rome naar hotel bedraagt ca. 160 km.

 • De beroemde chocolaatjes Baci Perugina komen uit Perugia. Wie vakantie viert in Italië, komt de in zilverfolie verpakte kusjes overal tegen. De populaire chocolaatjes uit Perugia, bestaande uit een hele hazelnoot omringd met melkchocolade en stukjes noot, vormen wellicht een van de bekendste Italiaanse producten in binnen- en buitenland, omgeven door een zweem van romantiek die door het moederbedrijf graag in stand wordt gehouden. De ontstaansgeschiedenis klinkt dan ook te mooi om waar te zijn. Het verhaal gaat dat Luisa Spagnoli, een van de oprichters van chocolaterie Perugina, in 1922 met het lumineuze idee kwam om hazelnoot te combineren met chocolade. Een gouden idee. Dat men echter een beetje om zeep hielp door de chocolaatjes de weinig romantische naam cazzotti Pierugina te geven, hetgeen ‘klappen uit de fabriek van Perugina’ betekent. Daar zat natuurlijk niemand op te wachten… Giovanni Buitoni, die samen met Luisa Spagnoli aan het roer van Perugina stond, vond deze naam weinig overtuigend. Hij gaf het chocolaatje de romantische naam Bacio. Dankzij deze naam werd dit chocolaatje wereldwijd een groot succes, al is er nog een ander essentieel onderdeel dat al sinds de jaren dertig voor enorme populariteit zorgt. Sinds die tijd zit er namelijk in elke kus een briefje met een mooie spreuk over de liefde, in vijf talen (naast het Italiaans ook Engels, Frans, Portugees en Spaans). Dankzij Federico Seneca, die in de jaren twintig creatief directeur van Perugina was, kreeg de Bacio een herkenbaar uiterlijk: een zilverkleurig papiertje met blauwe sterretjes. Seneca maakte overigens ook een van de eerste beeldmerken van de Bacio, met een donkerblauw verliefd stelletje dat opgaat in een – hoe kan het ook anders – kus, naar het voorbeeld van het gelijknamige schilderij van Francesco Hayez.Het uiterlijk van de Bacio is na al die jaren zo goed als onveranderd; alleen de briefjes hebben door de jaren heen verschillende gedaantewisselingen ondergaan. De spreuken brengen echter nog steeds mooie woorden van liefde, en dat zal volgens Perugina nooit veranderen… Alles bij elkaar maakt dit de Bacio tot een simpel maar effectief cadeautje; een Bacio staat symbool voor liefde en vriendschap. Perugina is nooit zuinig geweest met het verwerven van naamsbekendheid voor de kus Zo ging er tussen 1997 en 1999 zelfs een ‘Bacio-Boeing-747’ het luchtruim in. Dit blauwe vliegtuig versierd met sterretjes vloog met het opschrift ‘Baci dall’Italia. Baci da Alitalia’ tussen Rome en New York. 

bottom of page