top of page
Prosecco Reis

Prosecco DOCG en Venetië reis
 

gewoon de allerleukste wijnreis naar Venetië en het Prosecco gebied
 

We gaan op Prosecco reis van 14 t/m 17 november 2024

 

De prosecco reis gaat niet alleen maar over de bekendste bubbel op aarde, maar ook over Unesco, top DOCG wijnen, historie, Italiaans eten, Cicchetti & Bacari in Venetie en prachtige landschappen. 

De Prosecco DOCG komt uit het gebied Conegliano Valdobbiadene, gelegen in het hart van de betoverende regio Veneto in Italië, op ca 50 km van de stad Venetië. Het gebied  heeft een welverdiende plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst veroverd.

De erkenning van Conegliano Valdobbiadene als UNESCO Werelderfgoed getuigt van de buitengewone culturele en historische waarde van dit gebied. Het is een eerbetoon aan de eeuwenoude wijnbouwtradities, de toewijding van de lokale gemeenschap en het behoud van een uniek landschap.

Programma van de Prosecco Reis: 

Dag 1 Aankomst in Venetië - Welkom in Prosecco Land

Denk er bij het landen op Venice Airport even aan om naar buiten te kijken. Landen op Venetie is een belevenis op zich. Je ziet de stad, de lagune, de vele eilandjes. Na aankomst reizen we per bus in ongeveer een uur naar Conegliano, de hoofdstad van Prosecco. We zullen verblijven in een prachtig viersterrenhotel. In de avond staat een gastronomische ervaring op het programma: een heerlijk driegangendiner vergezeld van de iconische Prosecco DOCG.

Dag 2 Prosecco Ontdekking en Culinaire Kunst

Onze dag begint met een bezoek aan een authentieke Prosecco-wijnboer, waar we de geheimen van de productie zullen ontrafelen. Vervolgens gaan we naar een charmante kookschool voor een meeslepende kookles, gevolgd door een heerlijk diner bereid met verse lokale ingrediënten.

Dag 3 Verkenning van het Prosecco Conegliano Valdobbiadene

Vandaag nemen we de tijd om het prachtige Prosecco-gebied te verkennen. We zullen alles leren over de unieke ''Rive'' en het exclusieve ''Cartizze'' wijnen. Natuurlijk kunnen we niet anders dan Prosecco proeven bij een lokale wijnboer en genieten van een heerlijke, authentieke lunch omgeven door de wijngaarden.

Dag 4 Venetië Stadswandeling en Bacari Avontuur

Onze reis sluit af met een bezoek aan het betoverende oude centrum van Venetië. We maken een ontspannen stadswandeling en bezoeken enkele van de beroemde 'Bacari', traditionele Venetiaanse wijnbars, waar we kunnen genieten van karakteristieke wijnen en lokale hapjes.

Kortom, de Prosecco reis belooft weer een onvergetelijke wijnervaring te worden, waar we de prachtige wereld van Prosecco verkennen en genieten van de culinaire rijkdom van de regio. Wij kijken ernaar uit om samen met jou deze reis te maken en je te laten kennismaken met de unieke smaken en de ongeëvenaarde schoonheid van Prosecco Land. Sluit je aan bij ons voor een de Prosecco reis

Prijs Prosecco & Venetië wijnreis 

  • Euro  795,00 p.p. (in een 2-persoonskamer / Hotel Le Betulle****)

  • Euro  145,00  toeslag voor 1 persoonskamer 

  • Euro 25,00 reserveringskosten (éénmalig, per boeking)

 

Inbegrepen in de prijs Prosecco en Venetië wijnreis 

  • 3 nachten in een 2-persoonskamer in 4 sterren hotel in het Le Betulle in Conegliano  de prosecco stad!

  • 3 x ontbijt

  • drie gangen diner op dag 

  • lunch in Prosecco Land

  • 2 wijnproeverijen Prosecco DOCG en Cartizze DOCG. Natuurlijk zoals je van ons gewend bent met veel Prosecco en hapjes

  • 1 cooking class met aansluitende lunch, ook hier incl. Prosecco

  • schort voor in de keuken

  • bezoek aan Venetië met rondleiding & wijntoer naar meerdere tradionele Baccari

  • de reis wordt begeleidt door gids / sommelier

  • vervoer met de bus en vaporetto tijdens de gehele reis

Niet inbegrepen in de prijs

  • vlucht. De reis sluit aan op de vluchten van Easyjet: HEEN van Amsterdam naar Venetië om 13.40 op 14 november & TERUG van Venetië naar Amsterdam om 19.05 op 17 november. 

  • toeristenbelasting (dit is direct te betalen in het hotel) 

  • alles wat niet vermeld staat onder ‘inbegrepen’

Weetjes over de omgeving

  • In Venetië zijn "Bacari" traditionele Venetiaanse wijnbars of tavernes die beroemd zijn om hun aanbod van cicchetti en wijn. Cicchetti zijn kleine, smakelijke hapjes of snacks die vaak worden geserveerd in Bacari en worden meestal gecombineerd met lokale wijnen, zoals Prosecco of andere regionale variëteiten. Een bezoek aan een Bacaro in Venetië is een must!  Je kunt verschillende soorten cicchetti proberen, zoals olijven, ansjovis, polenta, gefrituurde zeevruchten, kleine sandwiches en meer. De sfeer in Bacari is meestal informeel en ontspannen, en het is een geweldige manier om de lokale keuken en cultuur te ervaren terwijl je geniet van een drankje en een hapje met vrienden of medereizigers. Elke Bacaro heeft zijn eigen unieke sfeer en specialiteiten, dus het is een goed idee om er meerdere te bezoeken om een verscheidenheid aan smaken te ervaren en te genieten van de Venetiaanse culinaire tradities.

  • Een koffie (cappuccino) drinken bij Caffe' Florian, kost ca € 12,00.

  • Openbare toiletten zijn prijzig in Venetië :  €1,50 Het is voordeliger om in een bar, staand een espresso te bestellen (zoals op het San Marco plein).

  • Er zijn in Venetië 177 kanaaltjes, 120 kerken, 400 bruggen.

  • Weet je waar de Tiramisu vandaan komt? uit het Prosecco gebied! Een populaire theorie is dat tiramisu werd gecreëerd in de jaren 60 of 70 in het restaurant "Le Beccherie" in Treviso,. Dit restaurant wordt vaak genoemd als de geboorteplaats van tiramisu, en het wordt gezegd dat de naam "tiramisu" afkomstig is van het Venetiaanse dialect en betekent "trek me omhoog" of "maak me blij", vanwege de oppeppende en energiegevende eigenschappen van het dessert.

bottom of page